onsdag 5 februari 2020

Att resa ...


Det har hänt tidigare att jag tagit bussen in till Halmstad, men jag kan nog räkna dom gångerna på ena handens fingrar. Men intressant ändå! Busskuren på bilden står i princip alldeles utanför friherrinnans lägenhet och det finns snabbare turer - den här snirklade sig igenom lilla Harplinge och jag lärde mig namnen  på en hel drös med småvägar - tidigare för mig helt obekanta!

För kanske ett år sådan fick Halmstad ny bussterminal och den är så fin! Den ska jag fånga på bild när jag någon gånger passerar och det inte regnar - det gjorde det igår -.

Vid sjuttiofem års ålder, då åker man helt gratis med buss i Halmstad. Friherrinnan hade sett fram emot att snart kunna börja nyttja den friheten - tidigare var det sjuttio - men se, då höjdes åldersstrecket! Så kan det gå.

En annan tågresa .., på väg från Edinburgh till London. 

Det var långt ifrån överfullt på Öresundståget och jag tänkte på alla år som jag varannanhelgspendlade .., först till Helsingborg och därefter till Halmstad.
Hur orkade jag? Att jag inte ledsnade!

Igår fick jag fönsterplats och det var tämligen lugnt i kupén.
Två kvinnor diskuterade doktorsavhandlingar och hur man får bra betyg - detta prat höll på i mer än en timmes tid - och alla fick ta del av deras tankar.
På hemvägen kom tre danska töser och slog sig ned på andra sidan mittgången.
Högljutt gapskratt mest hela tiden.
Jag hörde fragment av meningar .., det handlade om katolicism och annan religion.


Pendeltågsresa från Amstelveen till Amsterdam.

Eftersom det var länge sedan jag satt på ett Öresundståg, kunde jag tydligt märka hur det hela förändrats. Inte en enda pappersbiljett såg jag skymten av; nej, när kontrollanten kom var det bara att hålla fram sin mobiltelefon och uppvisa koden som dyker när man laddat ner Hallandstrafikens app och där köpt biljett. Det gjorde även jag.

Men om batteriet tar slut i mobilen ...?
Ja, då får man böter om man inte kan visa upp koden .., sa kvinnan på Hallandstrafiken.
Okej, det förstår jag .., annars kan man ju fuska och säga att "ja, jag har köpt biljett men nu har batteriet tagit slut", men ändå.
Och jag tänker på alla som kanske inte är så hemma bland alla appar .., alldeles enkelt kan det inte vara.

"Vanliga biljetter" finns nog att


Hittar en bild på nätet som visar det som nu kallas för Resecentrum.
Vid pilen stannar bussarna på särskilda platser och så går man under det vita taket som är så läckert .., och vidare in i fyrkanten med spiraltrappa,. alt. hiss, och så ä rdet då en överbyggde gångtunnel eller vad man ska kalla det, till stationen.

Nu ska jag gå på promenad med harry.
Nog om resor.

Inga kommentarer: