lördag 8 februari 2020

Kväller och tankar hit och dit ...

I dag började pv tapetsera .., ja, ni vet, den där fågeltapeten som jag föll pladask för.
Först tänkte vi sängkammaren, men nej, sen tänkte vi (jag) väggen upp till hallen, men när han fått upp den första våden och vi krånglat med våden ., ja, då tänkte jag att nej, det blir inte bra.

Jag sa till pv att jag betalar dom tre rullarna - om vi inte kan lämna tillbaka dem - det får räcka med en vägg med småfåglar, resten får bli väv som vi målat.


Sorry, små fåglar .., ni får inte så många kamrater som ni kanske hoppats på, ni får allt roa er själva. Nåja, vi får se hur det blir.


För övrigt har det varit en vilsam helg.
Lite tvätt som torkat ute i vinden .., jag stekte fisk till middag .. Eckes Britt tittade in och frågade om pv är intresserad av att ta vara på fyra (!!) sängar som dom inte ska behålla, ja, nu under ombyggnaden och han tackade till min förskräckelse "ja".
Det blir ved förstås, men innan dess.


Och mejl kommer från dom som befinner sig utomlands och badar i ett hav som är grönturkosfärgat och hela familjen är samlad och det tycks ha varit som i paradiset. Mest kommer bilder på hundar som springer på stranden, eller leker och jagar andra hundar och ibland bilder när någon familjemedlem sitter i en solstol och med ena handen klappar någon hund som lagt sig vid sidan om.


Och vet man att mottagaren av meddelandet tycker om fåglar, då kommer en bild på just en sån som har byggt ett bo i nånting som hänger ute på altanen.


Och så kan jag meddela att jag nu har köpt biljett till Konstmuseet i Köpenhamn, där det då pågår en utställning med verk av Anna Ancher. Det är på fredagen jag tar tåget till Malmö och därefter vidare till Köpenhamn. Härligt!

Men nu väntar pv på datorn .., han har tittat på en spännande serie hos SVT - "Erkännandet" - och nu tänker han titta om den finns på play. Det blev tydligen brått att se slutet.
Själv gör jag natt.
Tittade på Melodifestivalen så där vid sidan om.
Om jag skulle ha röstat .., hade jag nog valt Anna Bergendahl och Mendez, alternativt killen som gick vidare .. han hade en speciell röst.
Men bäst av alla tycker jag att en av programledarna är, nämligen Linnéa Henriksson, för övrigt från Halmstad. Lite till. Fick ikväll veta att fenomenala skidåkerskan Linn Svahn kommer från Lycksele och att Moa Lundgren har släkt i Ytterberg, bara några kilometer från Malå. (Även hon skidåkerska).
Ja, nu får det vara nog.

6 kommentarer:

Monet sa...

Om du vill kan du ju klippa lagom stor bit av tapetvåden och rama in den i en IKEA-ram? Om du vill ha glada fåglar någon annanstans?

annannan sa...

Jag har Marimekkos kalvtapet som dekoration på mitt arbetsrum på jobbet. https://www.etoffe.com/inter/wallpapers/19429-papier-peint-iltavilli-marimekko.html

Bara en våd, och inte upptapetserad (kan jag ju inte göra på jobbet) utan helt enkelt hängande. Det skulle eventuellt kunna vara en våd till, men mer än det är definitivt för mycket.

Jag har alltid gillat det mönstret, och när jag stod vid ett kritiskt moment i karriären och bestämde mig för att nu är det här jag jobbar, punkt slut, då lät jag mig lägga tusen kronor på en rulle av den här tapeten. Fast det är högt i tak på mitt arbetsrum så har jag mycket kvar av rullen som jag inte bestämt än hur jag ska använda. Monets idé är verkligen värd att fundera över.

Elisabet. sa...

Monet: ja, det testade jag faktiskt igår. Nej, den kommer i alla fall inte upp på hela trappväggen. Jag tänkte helt enkelt fel :)

annannan: nu ska jag genast kolla den tapeten!

Elisabet. sa...

annannan: nu har jag sett den ..,har du den i svartvitt eller färg?

Annannan sa...

Jag har den gröna!

Cecilia N sa...

Vilka härliga kalvar, annannan!