söndag 2 februari 2020

Söndag ....


Sover dåligt natten mot idag. Vaknar vid tre, vid fem och halv sex. Kliver upp klockan sex.
Pv skjutsar mig till affären och Cornelia är redan på plats och gräddar bröd .., jag tar mig an det vanliga när man har kassatjänst och den som läser här vet ju precis.
Just allt sånt.

Bäst idag: lille Birk, kanske fyra, fem år och lika vetgirig som jag själv.
Han frågar om det mesta.
Var jag bor, hur huset ser ut, hur gammal jag är, vad jag heter, vilken färg det är på huset?
Sånt.
Underbar är han.

Efteråt, när jag kommit hem, åker vi till Särdal för att kolla till en sommarstuga där det grävts för vatten och avlopp, mest för att skicka lugnande bilder till den som brukar tillbringa sommarveckor just där.
Där är djupa hjulspår i marken (förmodligen efter grävaren) och så har det regnat .., och plötsligt sitter vi fast i leran.
Det tar väl nån halvtimme av idoga försök att ta oss loss, så ger vi upp.
Jag ringer Räddningspatrullen som i det här fallet är Sonja. Hon fyller åttiosju i vår, men kommer som ett skott .., bogserlinan tas fram och så sitter jag i hennes bil och gasar och pv sköter vår och vips, har allt ordnat sig.
Bilden är från Särdal.
Sååå fint där är!


Nu är klockan bara nio, men pv gick isäng för en timme sedan (!!!); han har känt sig halvrisig, men ändå inte alltför dålig. Själv ska jag också göra kväll ., ligga i sängen och lyssna till USA-podden och kanske läsa ut Gerda Anttis lilla gröna bok. Kanske ha fönstret lite på glänt.

Idag har AP fått sin nya häst. Ett sto.
Det är ett sto med oanade kunskaper; hon kan t.ex skriva på familjechatten!!
Så här, t.ex.

"Jag är här nu! Jag är väldigt snäll! Har badat på nya stället och provat nya kläder. Har visst inga muskler, för jag har haft ett föl. Det är första natten utan fölet och jag tycker att det är väldigt vilsamt. Vi ses! Medea!"

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Oh så spännande med ny häst!
Här väckte Chatterkatten storebror klockan fem i morse och till skillnad från sin lillebror kan han omöjligt somna om när han blivit väckt sådär. I en timmes tid låg han bredvid mig och snurrade och på sekunden när klockan slog över till 06:00 studsade han upp. Vid det laget hade ju jag också hunnit vakna till efter allt snurrande. Och det var egentligen rätt bra, för när jag väl kommit ur sängen tycker jag oftast att morgonen är bästa tiden på dagen.

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, jag kan helt ärligt säga att jag som tidigare var så otroligt morgonpigg .., nej, nu har nog latmasken intagit min lekamen! Men det ÄR härligt att vakna tidigt. Det känns som om man tar tillvara dagen på ett annat sätt, men dom som sover länge är säkerligen uppe längre, så det jämnar väl ut sig.