lördag 8 februari 2020

Lördagmorgon ....


Och jag vaknar av drömmar som är helt sanslösa och ingen ordning får jag på dem.
Ofta ser jag nåt slags samband mellan det som händer i drömmarna och det jag funderar på - eller är med om - i vardagen, men inte den  här gången.

Det är mulet ute.
Grått.
Det varnas för stormvindar i byarna och pv ska åka till Skallkroken och plocka ner presenningen över båten, annars är väl risken att den går i bitar och vi måste också ordna med växthuset där ett fönster dråsat i backen, det hålet måste tätas på nåt vis innan den värsta blåsten kommer från väster.

Plötsligt ser jag en bil på vår uppfart.
Det är mannen som har hästarna på andra sidan vägen; det var hans hästar som var ute och irrade omkring på Kustvägen häromkvällen och nu vill Erland tacka pv för hjälpen. På frågan om hur hästarna tagit sig ut, får vi veta att någon helt enkelt har släppt ut dem.
Vilka totalt kompletta idioter det finns!!
När pv upptäckte hästarna sprang dom dels på vägen där vi bor, men även ute på Kustvägen .., och trots att pv viftade med sin ficklampa för att få bilar att sakta ner, fanns det nån som bara gasade på och som såklart fick tvärbromsa för att inte krocka med hästarna!


Men det finns också sånt som gör en glad.
Igår, t.ex., en intervju med mr David Abel och hans hustru vilka befinner sig på en kryssning och utanför Japan upptäcks det att delar av passagerna visar tecken på att vara smittade av coronaviruset.

Nu sitter semestersugna resenärer i karantän i sina hytter och det är då David Abel - som uppenbarligen är en handlingens man - lägger ut en film på youtube och han är bara så underbar!
Ja, det är frun också.
Hur geschwindt som helst berättar han om tillvaron i hytten och han gör det med sån glimt i ögat.



Och rent förfärligt var det ju att den kinesiske läkaren Li Wenliang, han som larmade om coronaviruset, blev tagen i örat av högre instanser, då han ansågs sprida falska rykten.
Doktor Wenliang blev själv smittad och nu är han död.

Sååå ledsamt!

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Det ligger ju flera dokumentärer ute om Kina och jag tycker att de speglar en så förfärlig verklighet allesammans. Men den där youtube-videon måste jag se :)

HUR kan man få för sig att släppa ut hästar ur en hage. Vem kommer ens på idén?!
Och det här med att sakta ner, det tycks för en del vara otänkbart. Jag tänker på alla de som jobbar längs vägar som vittnar om hur bilister blåser förbi och jag tänker på hur ofta jag själv förfäras över att folk varken saktar ner eller byter körfält när det står en bil intill vägkanten. När vi själva fick stopp förra påsken hann jag, inombords, bli rejält upprörd när vi skulle få ut barnen ur bilen vid hundravägen. Bil efter bil körde förbi utan att sakta ner det minsta trots att vi stod med varningsblinkers, hade triangel och de rimligtvis borde ha sett att vi hade små barn (som vi förstås tog ut på höger sida och snabbt drog med i säkerhet). Efter en stund kom TMA-bilen och den var ju väldigt effektiv.

Elisabet. sa...

Mossfolk: ja, det här med utsläppta hästar, det är ju bara helt vansinnigt! Nu får vi försöka hålla koll om kvällarna, men det är inte alldeles enkelt.

Och så där med bilar som kör .., på väg hem från Malmö sist, då stod en havererad bil vid sidan av den hårt trafikerade vägen och en kille försökte vinka till sig hjälp. Ingen stannade. Så jag tänkte att .., det kunde ha varit jag och vi hade harry med oss och pv var med, så jag satte igång varningsblinkersen och frågade om dom behövde hjälp och med vad?
Jo, dom hade punka, men inget däck som passade och undrade om vi hade ett reservdäck att låna ut. Det hade vi inte - inget som passade -, så vi tipsade om att ringa bärgare. Jo, jag vet .., man kan bli lurad och sedan rånad .., men å andra sidan, det kunde ha varit jag som stod där och ingen stannade. Och precis som du skriver, tro inte att någon saktade ner ...!