onsdag 5 februari 2020

Vilse ...


Beslöt mig för att gå åt ett helt annat håll - med solen i ansiktet - när det var dags att rasta Harry.
Så jag gick ner till havet .., gick sedan söderut, uppför en slingrig stig där man hela tiden fick treva sig fram, solen var så stark och lyste rakt i ögonen! Vidare ner längs ett sommarstugeområde, in i en snårig skog med spångar och mycket vatten .., in i en hage (utan får) ..., och hopplöst att ta sig ut på ett vettigt sätt!
Upptäckte en man som sprang likt en gasell och honom tog jag sikte på .. , men han var försvunnen, gaseller är snabba.

Nåväl, kom upp på "vanligt område"  med mängder av sommarstugor (typ som på bilden)  och gräset sååå grönt och fint, nästan som vore vi i april månad!


Så här kan också sommarhus se ut.
Jag hade planer på att ta mig över och på så sätt komma upp på en landsväg, men det var tillbommat och jag tänkte .., att nej.
Vi tog en annan väg.


Så här kunde det också se ut. Havet där nedanför.


Och så här nere vid "vår" strand. Det var knappt jag kände igen vyn när jag tittade igenom bilderna, jag har nog inte tagit nån bild just härifrån. Men fågel-ön skymtar där till höger i bilden.


Sedan många år tillbaka har ju många husägare valt att ha STORA siffror på någon del av husväggen, ja, för att visa vilket gatunummer som gäller.
Men här .., på Ejdervägen .., har jag någonsin sett en vackrare skylt!
Nej, det har jag  i n t e.

Kom hem och fixade lunch .., (gjorde den goda salladen som jag fick igår, i Malmö .., färsk strimlad grönkål och vitkål .., fräst i olja .., pressad citron till, flingsalt och solroskärnor!) till blodkorv i skivor, oj, så gott!

Solen har gått i moln. Kanske helt borta för idag?
Nåja, skönt ändå.

4 kommentarer:

Rexxie sa...

Men.. du får ju inte tappa bort dig när du är ute och går! Hittills har jag bara behövt oroa mig för att du ska drunkna, ska jag behöva sitta och oroa mig för att du tappar bort dig med? :-O

Elisabet. sa...

Rexxie: jag hade ju gps:en med mig ,-) Jag visste egentligen var jag var .., men HUR ta sig därifrån? Stängsel överallt och ingen öppning hittade jag. Jo, till slut. Förresten var du även rädd att man skulle tutta eld på lilla lägenheten också. Jag tar det som omtänksamhet :)

Bert Bodin sa...

Äventyr är bra!
Virra på, du.
😊

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, jag håller med! Det gör inget om man går vilse heller ,-)