tisdag 29 december 2020

Dagens fönster och lite till ...


Så blev det tisdag. 
Duggregn och gråväder.
Vi tittar på Rapports årskrönika, spelar quiz .., tänder ljus, bjuder oss själva på kaffe och snart är skinkan uppäten. 


Jag ringer till djursjukhuset i Slöinge och vi får tid 14.30 för en undersökning av Harry. 
Han har uppfört sig så annorlunda ett längre tag och när vi tänker efter, har det mesta börjat sedan svansen amputerades. Han skyggar ibland och dom senaste dagarna har han haft svårt att ta sig upp i bilens baksäte eller i min säng. Länge blir han kvar i soffan om kvällarna. 

Atros?
Att han har smärta och inte kan visa det på nåt annat vis?
Han äter sämre också. 

Ja, ja. 
Vi får se vad som händer.

(/Och när jag pratar med kvinnan i djursjukhusets växel, får jag plötsligt sån här våldsam kramp på höger sida som jag nu inte har haft känning av på säkert två månader och det gör så ont så jag lämnar över luren till pv, lägger mig raklång på golvet i gästrummet och drar djupa andetag. Jag har spänt mig förstås. Det tar kanske tio minuter innan det helt släpper och efteråt har man som träningsvärk. Det är värre än förlossningssmärta. Och nej, jag är inte ett dugg orolig. Det här har jag haft sedan jag genomgick en hysterektomi 2002. Läkare  har gissat på gallsten och allt möjligt annat, men den jag tror på - så logiskt - menade att det är ärrvävnad som ställer till det, eftersom det enbart kommer när jag spänner mig. Hade det varit cancer, borde jag ha varit död sedan länge och flaxat omkring bland molnen.Ds.)

5 kommentarer:

Babsan sa...

Du är rolig du i ditt resonemang kring denna smärta.Jag kan fungera likadant med mina smärtor.Jag har ju ont nånstans varje dag så nåt nytillkommet blir som ett jaha.Men idag tog jag det på allvar .....kunde inte kissa och där går ju gränsen på nåt sätt.Fick tid på VC idag klar på 40 min.Njurbäckeninflammation igen,några ggr sistanåret.Fick bannor av läkaren att komma tidigare nästa gång🤗Har ju haft problem i så många år att till slut reflekterar man inte.
Hoppas det går bra med Harry🐾🐾🐾🥰

Anonym sa...

Men oj det får ju inte ta en ledsen vändning med Harry bara det är ngt som kan bli bättre , håller tummen för det, jobbigt när du får stå helsike ont, associerar det med enkäftsmäll av mina njurstensanfall. Kramar, Mimmi

Vonkis sa...

Håller tummarna för att Harrys åkomma ska vara lättbehandlad.

Elisabet. sa...

Babsan: Oj, njurbäcksinflammation låter inte trevligt! Hoppas att det ordnade sig utan större mankemang. Det här med smärtan i buken - alltid på samma sida - oroar mig inte alls. Jag vet vad det beror på och vet att det går över inom tio minuter kanske :)

Mimmi: Det gick bra med Harry. Han var så nervös så han skakade som ett asplöv och så får han ha en munkorg på sig - inte för att han biter - men han blir lugnare. Nu har han fått antiinflammatoriskt och så får han inte gå på längre promenader, max 20 minuter, tills det ordnat upp sig. Skönt att ha det gjort. (Besöket, alltså).
Smärtan? Ja, jag har hart njurstensanfall, men inte av värsta sorten, som t.ex. min syster. Tröstar mig att det här går över. Alltid. Kram på dig själv, Mimmi!

Elisabet. sa...

Vonkis: oj, här kom du in precis samtidigt som jag själv ,) Jodå, det ordnade sig. Han får antiinflammatorisk medicin och får inte springa omkring och inte gå på långa promenader på ett tag, så trodde läkaren att det skulle ordna sig. Härligt!