måndag 28 december 2020

En mellandag ....


Regnigt och grått mest hela dagen. 
Vad gör vi?
Först ett ärende in till stan (det går fort) och därefter lika snabbt hem igen och jag sätter fart på en gång och fixar små västerbottenspajer till friherrinnan och hennes väninna, hon som ska flytta ner någon gång i sommar kanske. Vi ska sitta i uterummet  där man lätt kan hålla öppet och vädra och det är vad vi också gör. Att väninnan inte tål skaldjur hade jag däremot glömt, men pv fixar en skinkmacka till denna ödmjuka madame och allt löser sig. 


Efteråt - när gästerna givit sig av - föreslår jag ett dopp i havet, men inte här .., kanske i Falkenberg eller ja, var som helst, bara det blir en utflykt! Pv är mindre sugen, så vi blir hemmavid. Nästan alla bilder i det här inlägget är från den här tiden för åtta år sedan. Den här är från Varberg och torget där. 
Ja, lös resår kan kanske vara bra. Åtminstone spänner det inte så mycket.


På den tiden - i december 2012 - hände det saker. 
Man kunde röra sig fritt. 
Tydligen tittade jag in i Varbergs kyrka, belägen alldeles vid torget, och där fanns en slags gästbok där kyrkobesökare kunde skriva hälsningar. 


Och en av dagarna den veckan, arbetade jag extra - det var självaste friherrinnan som önskade vara ledig - och det innebar enbart kassatjänst för mig. Så lycklig jag var! Under alla år i butik (från sjutton år till sextiofyra) älskade jag jobbet i kassan! 
Att RS-viruset slog till hårt då, det kommer jag inte alls ihåg. 


Igårkväll tittade vi på den här filmen - Den skyldige - gjord av Oskar Möller (från Sverige, född 1988 och detta var hans DEBUT!! ). Jag har tidigare sett den på Filmstudion och minns hur annorlunda jag tyckte att den var och nåt så suveränt bra spelad av Jakob Cedergren (svensk-dansk, född i Lund 1973, har snart födelsedag .., den 10:e januari och är alltså Stenbock). 

Nu låg jag på soffan och quizzade medan pv satt som på helspänn i dom nittio minuterna som filmen varade. 
Den finns att se på play och här är en länk, om någon är intresserad.
Och här en recension av filmen.


För övrigt gör vi inte så mycket. 
I skrivande stund ligger pv på soffan och läser deckaren/thrillern av Dan Brown .., här är - förutom tangentbordsknattret - alldeles tyst och det är mörkt som i graven där ute. 
Även den här bilden är från 2012.

Nu blev det alltför tyst .., Bo Kaspers Orkester får underhålla 
Spår fyra är ju som gjort för oss människor i dessa tider, titeln är "Håll ut".

Jag ska strax börja med middag, som får bli nånting på resterna av tidigare middagar. 
Längtar efter en utflykt. 
Var som helst; bara  u t! 
Picknickkorg, baddräkt , lussekatt och äppelglögg. 
Det är vad som står på min önskelista. 

Inga kommentarer: