lördag 11 juni 2022

    Det otroliga ....

Den artonde april fanns den här bilden på min blogg. Då hade min syster redan legat på sjukhus ett tag efter den svåra bilolyckan, men sju veckor senare fick hon - efter mycken rehabilitering och hårt arbete - komma hem igen. Jag var inte den enda som undrade hur detta skulle gå?

Ensam i sitt hus .., och efter eländet med nästan alla ben i kroppen brutna. 

Om två år fyller hon åttio. 

Nå, hur gick det? 

Det gick bra. 

Igår - efter ett besök hos sin läkare och en registreringsmyndighet (för körkort) - fick hon veta att hon räknas som fullt återställd och körkortet, som tillfälligt dragits in - fick hon åter. Senare på kvällen tog hon sin nya, lilla bil och körde ner till beachen, liksom för att testa. Det gick också bra. 

"Visserligen är det automatlåda på den och det är jag inte van, men det var inte så svårt ..", skrev hon. 

Vilken kvinna!

(Det enda är att hon nu måste äta upp sig. Vikt vid hemkomsten: 47 kilo).

7 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Man får lyckönska till en väl genomförd rehabilitering.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: sannerligen! Men så har uppenbarligen fysioterapeuterna kört hårt med henne. Ett par gånger i veckan kommer även en sköterska och tittar till infektionen i knäet - dvs - lägger om och gör fint. Även det går åt rätt håll.

bettan sa...

Underbart att höra. Tänker din syster har en personlighet med mycket jävlar-anamma och livsglädje. Utan egenskaper som ihärdighet osv hjälper ingen rehabilitering i världen.

mossfolk sa...

Åh vad härligt att höra! Låter som en synnerligen envis kvinna!
Sjukhusvistelse kan sannerligen vara förödande för den som vill (be)hålla vikten.

Elisabet. sa...

bettan: det kan du tro att hon har gott om - jävlar anamma - och inte beklagar hon sig heller. Rationell. Inte så känslosam som jag själv. Rolig. Rättfram.

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, ack om det hade varit så även för mig! Jag ÄLSKADE varenda lunch och middag och tyckte mig ha hamnat i mathimlen! Någon sa att det kan ha berott på cortisonet, men det fick jag ju inte när det var hjärtat (däremot covid). Inte ett gram minskade jag i vikt ,-)

WalkaboutSweden sa...

Hihi - jag hade säkert heller inte gått ner ett endaste gram. ;)
Fint att läsa att hon har repat sig såpass bra.