söndag 5 juni 2022

    Ugglarps grönt ....


Äntligen finns så möjligheten att återigen besöka denna pärla till gårdsbutik! Nu utbyggd och flera växthus och sååå många olika tomatsorter, så där så att talmannen Andreas Norléns hustru (tillika tomatodlerska på hemmavis) kanske, men bara kanske, ligger i lä! 


Priset: 13:50 hektot. Visst låter det lite billigare än 135:-/kilot?
Uppskattar att det var kilopriset som fanns på skyltarna.


Inne i butiken var det provsmakning och nånting såå smarrigt! Här var det olika tomatsorter, salladslök, flingsalt, olivolja och rödvinsvinäger. Lite finhackad salladslök också.

Är det nånting som jag själv tycker genererar köp, så är det när butiker arrangerar provsmakning av olika slag. Dels känns det generöst .., men det är också - enligt mitt sätt att se det - svårt att säga nej, särskilt om det man bjöds på visade sig vara jättegott.


Utanför entrén var det också tomatprovning, men där kunde man rösta på vilken tomatsort som föll en i smaken. Missade dock vad vinsten bestod i. Påhittigt!


Fina små prisskyltar fanns där, som vanligt. 
Allt är genomtänkt. 
Där finns även ägg att köpa .., "Mor Gunnels inlagda gurka" (himmelskt god!) .., olika sorters vinäger och olivoljor ., blommor i mängd .., ja, det är på det hela taget ett fint utflyktsmål.

3 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Ser väldigt trevligt och inbjudande ut. Tumme upp! :)

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: går bra att titta in där, bara för att se på snyggt skrivna skyltar ,-).

Irene Lundmark Alm tidigare Malåbo sa...

Låter som ett trevligt ställe.