lördag 11 juni 2022

       En slags resumé ....


Så här såg det ut sommaren 2008, eller kanske var det året därpå? Det var i alla fall mitt livs första seglats och Emma och Emil som då var på besök i Skåne, fick tillsammans med sin mamma göra oss sällskap, från Ystad till Kåseberga. 
Väldigt spännande var det. 
Emil var livrädd till en början, men innan vi hunnit halvvägs fick han hålla i rodret och frågade då hur lång tid det möjligen kunde ta att segla jorden runt? Ja, han tyckte väl att detta med segling var en bagatell. 

Mamma Maria var som sagt var också med och agerade hopp-i-land-kalle när vi kom till Kåseberga.

I början av augusti fyller hon femtio. Otroligt hur snabbt åren går!


Idag var det premiärtur för en annan krabat, nämligen Edvin, fyra år. S o m  han har längtat efter att få följa morfar ut till havs och nu blev det av och med ombord var även Hilda - Edvins mamma -.

Nu var det väl måttligt roligt att sitta i en båt och guppa omkring i några timmar, nej, bäst var nog ändå att komma tillbaka Skallkroken och få kalasa på jordgubbar med glass och så ska han ju i natt få sova i akterruffen tillsammans med morfar. Hjälp, så spännande! 

  
När dom väl varit  i hamn ett par timmar ringde  pv och undrade om jag ville göra dem sällskap, ja, det var det där med jordgubbarna och glassen. Tog med mig Harry och så anslöt vi i hamnen .., och där var ovanligt mycket folk - båda våra båtgrannar var på plats - och där var en f.d. kund i affären som jag alltid tyckte så mycket om och hon kom fram och pratade en bra stund och sa snälla saker, sånt där man kan leva på länge. (Arbetar på hjärtmottagningen i Halmstad). 

Men det allra, allra bästa, det var ändå att vi kunde ha Harry lös och utan koppel och han sprang omkring bland minst tre andra hundar och inte ett morr och ingen ragg på ryggen, alla var dom vänner! Så himla roligt för Harry .., att känna sig trygg bland andra fyrbenta vänner!

Så tackade jag för mig, packade ihop baddräkt och handduk och önskade sällskapet en trivsam kväll och god natt. 
Säkerligen bra med far-dotter-barnbarn-tillsammans-dag-natt, det är ju evigheter sedan sist!
Och jag har det skönt här hemma. 
Harry intill mig. Och om en timme börjar filmen "Hotell Marigold"; den har jag sett förut, men kan lätt se om den. Två dopp blev det idag. Nitton grader i havet!
(Alla bilder är från förr om somrarna).


En till, en fin bild av pv, tycker jag.

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Helt underbart!

Elisabet. sa...

Bloggblad: (så himla fin profilbild du har!). Trodde först att det var jag själv som skrivit kommentaren (det där med u-bart!. Tack som tittade in!

mossfolk sa...

Vilken lyx med en morfar som har båt! Kan just tro att det är spännande... om än begränsad yta att busa på vid längre turer ;)

Elisabet. sa...

mossfolk: och lätt att ramla och slå sig när det gungar. När Hilda var liten och dom var ute i båten om somrarna, berättade pv hur hon satt nere i båten och lekte för sig själv eller läste böcker. Det gör kanske inte busiga småpojkar.

Anonym sa...

Oj, har ni redan så varmt i havet? Här var det 17 grader vid stranden idag, och 13 grader på doppdjup 200 m längre ut. Men jätteskönt är det! Lite för mycket vågor dock för att simma så mycket. ellem

Elisabet. sa...

mossfolk: jo, det var underbart skönt! Tretton grader är kyligt ..., brr!