tisdag 7 juni 2022

    En helt vanlig tisdag ...

Tar Harry på promenad och går Johanssonrundan. Jag går alltid först ner mot havet och så uppför ganska branta och långa backen till fabrikörens stora hus, förbi hästhagarna, det vackra tegelhuset där det på fredag ska firas studentexamen (ser en fönsterputsare i full fart med att göra fint på ett av husen) .., in till Stora Stensjö (f.d "polska ambassaden) och så över vägen och hem. 

Pv gör precis tvärtom. Går åt andra hållet och får nerförsbacke.

Nu blommar hundkäxen och jag plockar ett fång och sätter i vas, även om jag vet att det är nästan meningslöst .., dom vissnar ju så fort. Men  d o f t e n! 

Oxelhäckar ser man nästan överallt i Halland .., kanske för att dom är bra på att stoppa vinden som så ofta kommer från väster och kan vara häftig. Även pv har en; men den är så gammal och skruttig och borde kanske sågas ned helt.

Sååå vackra blad! tycker jag. 

Har inte sett till många bin hittills i sommar, men här uppenbarade sig i alla fall ett. 

Inte många humlor heller, för den delen. Kan någon människa begripa varför de  plötsligt blir dubbelt radavstånd när jag kom till den här bilden? Jag kan det inte. 

Och längst där inne i nyponrosen anar jag något litet kryp, men något bi tror jag inte att det är. 


Träffar "de tre vise männen" vilka alltid går tillsammans, men även Ecke och Britt. Alla tar dom morgonrundan - men olika långt förstås - och Ecke har det sjåigt med rullatorn på grusvägen och Britt frågar om vi vill komma på trekaffe och det vill vi. Lite senare fixar pv rabarberpaj och så tar vi med oss glass. 


Kanske någon - eller några - tycker att det är ett väldigt fikande hos varandra. Ja, det är det, i alla fall sommartid. Men ..., såväl Britt som Ecke är i mitten av de nittio och själv hamnade man på hjärtmottagningen för tio månader sedan och fick covid och var knalldålig för lite mer  än ett år sedan .., ens syster hade kunnat gå hädan när hon krockade med en lastbil härförleden (skriver det som ett ord) och en sak har jag i alla fall insett: det gäller att ta vara på tiden. Inget vet man om någon morgondag. 

Alltså får det bli rabarberpaj och att sitta vid köksbordet i det gula sommarhuset där nere vid bäcken. Bara detta att vara tillsammans. Vilken ynnest.

Så är det.

4 kommentarer:

bettan sa...

Exakt. Njuter och gläds dagligen över de små och stora sakerna i livet.
Det gäller att passa på.

Elisabet. sa...

bettan: ja, det kändes så bra. Någon timme ute i solen ., harry som låg i skuggan under ett jättelikt äppelträd och prat om allt och inget. Mest allt. Och ja, det gäller att passa på.

Bert Bodin sa...

Jag tycker också att det är för lite insekter i år. Undrar om det beror på den konstiga vinter vi haft, kombinerat med den ostadiga våren. Det känns som att vi har aprilväder ännu.

Elisabet. sa...

Bert Bodin;: man kan ju hoppas att din teori stämmer och att dom inte är på utdöende. Det här är den blåsigaste och svalaste vår/försommar jag upplevt i Halland under mina fjorton år som jag känt pv. Eller så har man dåligt minne. Det kan vara så också.