tisdag 14 februari 2012

På jobbet ....

Lena-bakade-små-hjärtformade-kakor med mycket mörk choklad i.

Och två tårtor som chefsskapet bjöd på, samt en lapp på bordet där dom tackade personalen för väl utfört arbete, ja, så där i allmänhet.

Sånt blir man glad av.

Och pv fick en bukett rosor (själv fick jag tulpaner i går, när han hade bilen till och från stan) och vi har kalasat på nygräddad baguette med kräftstjärtar och majonäs, citron och dill .., därtill kaffe och lagom till Veckans Brott, blir det färska jordgubbar med lika färska blåbär.

Allt känns bra.

Idag på jobbet stod jag och fyllde in Keldasoppor när en äldre kvinna passerade och hon log såå varmt och jag tänkte .., å, vad sånt betyder mycket, för det gör det ju verkligen ..., ett leende från en medmänniska kan vara det som håller någon annan på fötter! Nåväl, från tanke till handling var det inte så värst många sekunder, så jag hann upp kvinnan, tog henne i hand och sa precis det jag tänkte .., att man blir så himla glad av att mötas av ett sånt leende!
Då log kvinnan ännu mera och kramade om och berättade att hon hade köpt trisslotter av mig i ett par veckors tid och hela tiden vinner hon, nu senast 75 kronor och nu skulle hon köpa nya lotter och ja, det var därför hon var så glad. Sen sa vi hej då. Jag var glad långt efteråt.

4 kommentarer:

Evis sa...

Åhh , det är väl härligt !!

gunnar i vaplan sa...

... och visst är "Veckans Brott" ett riktigt bra program med två fantastiska programledare, de tycker jag i alla fall.

Elisabet. sa...

Evis: absolut! Det betyder så mycket!

gunnar: ja, vi missar det aldrig, jo, pv ibland när han har körövning.
Och BÅDA programledarna är lika bra och kompletterar varandra perfekt!

Cecilia N sa...

Å! Så du har "the magic touch" med lotterna du.