lördag 26 januari 2013

Färdkost ...


Tre dagars ledighet är tillända .., nu stundar jobb i fyra dagar. 

Pensionatsvärden har åkt till Hässleholm på årsmöte .., själv går jag på promenad med harry och förbrukar exakt etthundratvå kalorier, meddelar telefondamen.

Kommer hem. 
Fyller på mat till fåglarna.
Ingen är så orädd som nötväckan, men även ekorrarna börjar vänja sig och harry - som har fått rejält med uppläxning när han vill ha ekorrmiddag - håller sig numera lugn. 

Det blir nog full fart i affären. 
Några timmar framåt ska det spelas på hästar och Lotto/Keno och det har varit lön och barnbidrag och äntligen andas många ut .., det har varit en hel del "medges ej" och ångestfyllda blickar när betaltransaktioner inte gått igenom.

Alldeles nyss hörde jag talgoxens "pjut".
  
Man får hopp.






7 kommentarer:

Anonym sa...

Tack så mycket för den fina Läsdagboken! Ska genast börja använda den! Blev så glad när jag såg portugaltejpen bland reklam och brev.. ellem

Ulf sa...

Ja, finns det pjut så finns det hopp.
Ska lyssna efter talgoxen imorgon.

Tankevågor sa...

Nu vill jag veta vad det är för telefondam du har som räknar dina steg! Hur får man in en sådan i sin mobil?

Lisbeth

Bert Bodin sa...

Pjut hörs även här i norr.

Elisabet. sa...

ellem: men så roligt .., hoppas att den blir till glädje!

Ulf: ,-)

Tankevågor: jo, jag har en Iphone och där har jag laddat ner appen Runkeeper. Då, när den är på plats, så klickar man igång den och när man då är ute och går, så räknar den antal km (eller meter) och även förbrukade kalorier och så kan man få exakt karta över hur man har promenerat.
Vi har en slags familjechatt på mobilen och där visar mina barns pappa dagligen hur han promenerar långa sträckor och så får man se den där kartan .., det var väl den som inspirerade mig.

Cecilia N sa...

Å så jobbigt det där med "Medges ej".

Elisabet. sa...

Cecilia: jag får ont i magen nästan varje gång det där händer ., särskilt när man ser paniken hos den som handlar .., kanske mycket kvar av månaden och inga pengar på kontot!