söndag 20 januari 2013

Utanför husknuten ...


I landet Uppland är det helt - eller i alla fall ganska annorlunda - mot för i landet Halland.

Inte långt från det gröna huset där "dr Böhlander med familj bor", står granskogen tät.

Och höga är dom, granarna.


Harry har fullt upp med att nooooosa och lyfta på höger bakben och så är det ju, att på en enda kissrunda träffar han fler hundar än han gör på en vecka hemma i Halland ..., och Harry gör som han brukar: lägger sig platt på marken och ligger där tills hundarna kommer jämsides.

Oj, så spännande alltsammans är för en hund som i vanliga fall bor på landet och mest träffar husse eller matte!

Först resan upp ..., besöket hos Anne i Mantorp .., nya dofter ..,  övernattning ute på Ekerö  hos Anna och Micke ..., och lilla Nelly att busa med .., därefter Upplands Väsby och Emma och hennes kompisar när husse och matte åker in till stan och går på musikal och tittar på Loa Falkman och en helt underbar Sven Nordin ..., och tar gin & tonic i hotellfoajén mitt emot Oscarsteatern ..., och sprallglädjen när alla kommer hem igen .., ååå, så hemskt att vara ensam i tjugo minuter i det där gröna huset, då, när Emma och kompisarna lämnat huset ..., ja, då vet harrys lättnad inga gränser nästan!

Nu är det söndag.

När mågen vaknar ska vi titta på dvd-filmen "En oväntad vänskap" (pv åkte förresten skidor igår, 2.8 mil .., kallt var det och idag tänker han ägna sig åt annat än skidåkning, säger han ...) och sist av allt ställa in gps:en söderut.

Ett kort besök i Tyresö ska också hinnas med, men sen - hemöver igen -!

Och bäst av allt: Emil har bestämt sig för att han vill göra pv och hans sambo sällskap till Grekland i sommar!! En vecka tillsammans med en då fjortonårig yngling som är mitt barnbarn! Lycka!
Nu gäller det att höra med chefsskapet i Halland .., det blir en knepig sommar semestervikariemässigt fick vi veta och tre veckor på raken kan vi inte räkna med (jag vet, det har man rätt till ., men så fungerar det inte alltid inom handeln ...), men det löser sig .., en vecka på Samos .., det ska bli bara så ljuvligt!

Se där .., nu har jag fått med såväl underbart som ljuvligt i ett inlägg!
Allt är sig likt, med andra ord.

Ajöken, sa fröken.




1 kommentar:

Anonym sa...

En annorlunda vänskap såg jag igår kväll när jag kommit från jobbet och maken farit på hockey.Den var verkligen annorlunda, både vänskapen och filmen, men bra! Hoppas det löser sig med semesterledigheten. Alltid svårt det där när man måste täcka upp för varandra.ellem