tisdag 22 januari 2013

Om kalamaris och iskyla ...


Isande kylig luft, sån där söderutluft som man nästan inte kan stänga ute.
Yllehalsduken viras om hals och näsa, allt medan harry springer av och an .., jag lägger korvbitar på staketet och harry noooosar och hoppar och skuttar .., försöker lista ur var matte har lagt det där vansinnigt goda!

Ingenting är så gott som hotdogs i bitar, ja, för en evigt svansviftande hund, alltså!

Och jag fyller på i fröautomaten .., lägger ut skivade äpplen till koltrastarna .., och gläder mig åt tre helt lediga dagar med början i morgon.

Klickar in mig här .., väntar på att resorna ska släppas och på jobbet har jag preliminärbokat två veckors ledighet efter midsommar.

Man borde förstås (borde man ...?) byta resmål och vidga sina vyer, men om man nu har hittat en pärla där man känner sig hemma och tycker om utsikten och detta att somna och vakna till vågskvalp och kunna småprata med den alltid så vänlige hotellägaren lite så där om allt och inget, ja, då kan man ju lika gärna fortsätta med sitt enjängda leverne.

Och hjälp, vad jag längtar efter grillad bläckfisk och grekisk sallad.

Det är vad jag drömmer om, denna tisdag i slutet av januari.



7 kommentarer:

gunnar i vaplan sa...

Min längtan är till att kunna påta i jorden om drygt tre månader och just för stunden vill jag att det ska bli 20 grader varmare :-)
(just nu minus 24 grader)

SoF sa...

Kokkari ser ju helt u n d e r b a r t ut!
Förstår att du så gärna återvänder dit.

Brrr-iga hälsningar! ♥

Elisabet. sa...

gunnar: ja, det längtar jag också efter ..., men förra sommaren var så vanvettig regnig här, så nu vill jag verkligen ha sol och varma bad!

SoF: det ÄR underbart! En enda lite större gata egentligen .., lugnt och vilsamt. Inget hålligångställe.

Ulrika sa...

Inte undra på du vill återvända dit!

Jag gillar egentligen vinter rätt bra, men jag längtar också efter sommar. Längtar ut i skogen! Det är inte samma sak på vintern.

Jessica sa...

Det ser ju helt underbart ut där! Har aldrig varit i Grekland och där ser det ju verkligen så mysigt ut!

sa...

Jag tror att detta med att vidga vyer är lite överskattat. Framförallt så tror jag att den som inte är intresserad av att "vidga vyer" inte heller vidgar några vyer, man måste alltså vara inställd på och intresserad av att se något nytt för att riktigt kunna uppskatta eller få ut något av det. Det är min teori. Och att resa tillbaka kan ju dessutom vara nog så vidgande - inte känner man en plats helt och hållet för att man varit där en gång. Tänk om det var samma sak med vänner, att man var tråkig om man träffade samma vänner flera gånger...
Så tänker jag, som gärna reser, men nästan lika gärna stannar hemma och tar det lugnt :)

Steel City Anna sa...

Vacker bild, man riktigt ser kylan!