söndag 13 juli 2014

Bäst hittills ...

Bilden från Sveriges Radio.

Igår sommarpratade fotografen/förläggaren Jeppe Wikström och jag satt ute i en av trädgårdsstdolarna - lutade mig bakåt så långt det gick -, tittade upp mot himlen som var blå och lite molntussig ..., och bara njöt.

Ja, jag vet att jag skrev om det även igår, men det här programmet liksom ... ,uppfyllde mitt hjärta!

Vilket program!


Det var inte bara detta att det var intressant .. (vad handlade det om ...? jo, om passion till bilder .., häftig eller mer innerlig kärlek .., en båtfärd till Åland .., möten med människor .., huggormar .., skärgårdsliv .., fyrvaktare .., ejdrar .., miljöfrågor ..., ja, allt möjligt!), han hade dessutom en förmåga att prata som gjorde det hela så ...., njutbart, helt enkelt.

Och där satt vi (pv anslöt så småningom och ska lyssna till hela programmet i repris) och tittade upp mot himlen och jag sa ..."men varför har vi inte tagit ner och målat dom där två brädorna under hängrännan ...?" och pv sa att han visste inte, han hade väl liksom aldrig tänkt på det ..,  och svalorna flög fram och åter och gransångaren - det där Enstaka Exemplaret - sjöng och sjöng och sjöng och jag tänkte på pv som har förlorat förmågan att höra den pippin och insåg att det nog var uthärdbart ändå.

Idag är det söndag och det har regnat hela natten.
Etthundrasjuttio sniglar är - nu på morgonen -, förpassade till evigheten.

Dagens sommarpratare är  f.d. hockeyspelaren Börje Salming.
Och i morgon börjar jag arbeta.

3 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Ja, ett av de bästa sommar hittills, han hade en sån trevlig berättarröst och upplevdes väldigt okonstlad, till skillnad från många andra, som man riktigt hör hur de anstränger sej för att krångla till det :)

Elisabet. sa...

Steel City Anna: jag håller med i allt!

Bert Bodin sa...

Jag har ett par av hans böcker. Väldigt sköna bilder.

Och som du säger; han var en bra berättare.