onsdag 16 juli 2014

Besök ...



Herr och Fru Jehovas Vittne tittar förbi .., dom kommer in på gården så där tyst, nästan smygande .., och jag tänker på alla gånger jag står naken och svalkar mig med trädgårdsslangen, i tron att ingen ser mig.

Kvinnan har vit kjol och blå kavaj och mannen kostym.
Hon är av den mer pratsamma sorten .., medan mannen inte svammelpratar så mycket .., han vet vad han vill. Jag känner igen den sortens män från min uppväxt i Pingstkyrkan .., väckelsepredikantsorten som bara väntar på Det Rätta Tillfället.

En liten Elisabet viftar med armbågen ... i Pingstkyrkan i Malå.

Dom kommer just som jag står och funderar på hur jag ska ha det i rabatten .., och kvinnan frågar hur det är med mitt knä, för förra gången pratade jag i telefon och pekade på mitt nyligen opererade knä, ja, något surr blev det inte då .., nu står vi där och jag hummar som vanligt och är en mespotta .., och till sist får jag två broschyrer och mannen frågar om jag brukar titta i dem .., ja, läsa dem?

"Ibland ...", säger jag.

Om han hade sett min tunga, hade han upptäckt att den just då var svartprickig.

Efteråt lägger jag mig på soffan Ektorp och lyssnar till gårdagens sommarpratare, Marianne Bernadotte, 90 år.  Helt otroligt är det ..., på rösten låter hon säkerligen tjugo, trettio år yngre!

Igårkväll var det Allsång på Skansen och när bluessångaren Dough Segers sjöng, gick någons mikrofonljud ut i etern och allt blev bara galet och när sedan The Real Group sjöng, ja, då var det en enda mikronfon som verkligen hördes.
När jag idag läste på Allsångssidan på Facebook, förstår man att det lätt blir krig.
"Skjut ljudteknikern!" skrev någon.
 Arma människa att läsa allt detta!

Och i morse när det var dags för Sjörapporten, då kom ett helt annat program in samtidigt.
Ja, det är inte alldeles enkelt så här i semestertider, tänkte jag ..., jag som själv hade glömt plu-numret till såväl salladslök som jordgubbar och kände mig aningen ringrostig.



3 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Det där galna under Doug Seegers framträdande blev väldigt pinsamt. Och jag tyckte nog att Real Groups sång lät lite "tafflig" också.

Det kanske är semestervikarier som jobbar på "ljudet".

Nåväl... Doug ska jag lyssna på här i Luleå i höst.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: när the Real Group sjöng, hördes ju micken längst till vänster allra mest .., det blev helkonstigt!

Men oförskämt tyckte jag att det var att han blev så dåligt presenterad, Seegers! Och inte riktigt tackad heller .., nog hade man väl kunnat offra lite tid på det.

Bert Bodin sa...

Jo - Det kändes lite rumphugget efter Doug. Det håller jag med om. Trodde nog att han skulle få göra ett nummer till.