torsdag 13 november 2014

Mitt eget bästa, del 2.


Min tillvaro består egentligen inte av storslagna händelser.
Det är det där småttiga som gör mitt hjärta så varmt!
Som att Kent från Brännberg (burnhill ..., ja, just det, ja) utanför Malå (men som nu bor på backen i början - eller slutet - av samhället) varje dag tar en bild av malån .., och vi får följa med och se hur det ser ut.
Just där gick mamma ofta på sin väg till sjukstugan.
Och jag vill bara säga: tack Kent! 



Varmt i hjärtat blir det också när jag läser mellanbarnets inlägg på Instagram.
När samma dotter för nästan tjugo år sedan flög till Australien och drabbades av våldsam migrän på planet och blev ompysslad av en omtänksam medresenär .., eller när hon reste till Ghana och vaknade till på planet av att en storväxt man bredde en filt över henne, så där så hon inte skulle frysa .., eller när en fotbollsspelande man från Ghana är snäll och vänlig mot henne .., då blir mammahjärtat alldeles otroligt varmt.
Av tacksamhet!


Ännu mera glädje!
Sonen berättar att en kollega hittat en gammalt klipp från Ystad med sonen i fokus.
Betydligt yngre är han på bilden och mer hårfager.
Bilden sitter på kylskåpsdörren i personalrummet.
Och så berättar han på Instagram vad som händer ...



Här sprider sig också inutivärmen, men på grund av igenkänning. 
Mannen, som bor i New York, berättar att han är läkare på en akutmottagning och så vittnar han om känslan när han inte längre är vettskrämd på jobbet .., när han känner lugnet och tryggheten av att ha varit med .., att han har fått erfarenhet och då ju allt blir så mycket enklare.
Precis så är det, oavsett vilket yrke vi har!

"Vad hände med larma-rädda-släck ?" skrev hon.

Pratglädje.
Äldsta dottern ringer .., hon är på väg till medarbetaresamtal på KS och därefter brandövning och nu har hon parkerat längre ifrån än vanligt och hon berättar att hon då passerar en kyrkogård och hur vackert där är och medan hon promenerar tar hon bilder och hon letar efter en alldels speciell gravplats som hon vill visa mig men inte hittar.


Och jag tänker .., så mycket sorg och bedrövelse på en kyrkogård .., och så mycket kärlek som ligger där bland alla blommor, nallar och änglar ., så mycket saknad och så många tankar.

Och jag önskar att mamma hade gravsatts ..

 Men .., vi pratar också om hennes kommande operation av diskbråcket och rädslan för narkos - hon, som annars är så totalt orädd -, ja, och så säger vi hejdå och jag tänder ett litet ljus och gör mig kaffe.

 Under tiden lyssnar jag till alldeles underbart vilsam musik - Bill Evans - skivan heter Coffee and Cigarettes och finns på Spotify.

6 kommentarer:

Ulrika sa...

Åh så skönt för henne att få en operation! Diskbråck är ett helvete!

Elisabet. sa...

Ulrika: hennes diskbråck är inte så stort som ditt, men förpestar tillvaron för henne ändå. Tar hon inte Strong Pills eller ligger och har ström på det onda, så fungerar hon inte.Sitta och ligga är värst.

Evas blogg sa...

Vilka små fina vardagsbetraktelser.

Anonym sa...

Det kan vara både lugnande och vilsamt att gå runt, eller sitta ner en stund på kyrkogården. Man blir så starkt medveten om livets skörhet, och det är så befriande tyst omkring en.

Ingela sa...

Du menar nog Brännlia skulle jag gissa. Men det är inte så lätt. Brännträsk, Brännberg, Brännliden, Brännfors (efter Svartlidenvägen). Och Släppbränna.

Elisabet. sa...

Eva på Frösön: tack snälla!

Norbergianblue: jag håller med. Oj, så många grekiska kyrkogårdar jag har vandrat på.

Ingela: det var det värsta så många byar med Bränn som första-ord! Jag tyckte hill passade med berg, men det är klart, det hade kunnat vara Burnmountain då ,-)