måndag 10 november 2014

På jobbet ....

Om ni visste så svårt det är att vara kassörska ibland!

Allra knepigast kan det vara i postavdelningen.

Så här är det: vi får inte lämna ut paket eller rek till någon som inte har giltig legitimation, men ni anar inte hur ofta det händer att t.ex en man kommer och säger att han ska hämta ut sin frus paket eller rek och "du vet ju vem jag är .., nä, jag har ingen avi .., nej, jag har inte hennes legitimation, men nog känner du ju mig, jag handlar ju här flera gånger i veckan och har gjort det i många år, äää, kom igen nu ...!"

Låt säga att frun har beställt nåt som hon inte alls vill att maken ska hämta ut.
Eller veta nåt om.
Och så lämnar jag ut paketet .., och står där sedan med lång näsa när hon kommer och är upprörd.
Med rätta.

Eller när någon kommer och säger ..."hördu, jag har ingen avi och inget sms-nummer, men du kan väl leta reda på paketet, det står mitt namn på .." och blir puttrig när man har lång kö i kassan och hyllorna proppfyllda med paktet av olika storlekar!

Vad många inte heller vet, är paket till minderåriga barn, där ska - om det inte finns en giltig ID-handling, typ pass - man ha med sig personbevis för barnet.

Allt det tänkte jag på idag.



3 kommentarer:

Jessica sa...

Haha, kunde varit skrivit av mig! ;)
E x a k t så är det! :)

Elisabet. sa...

Jessica: ja, jag undrar hur många gånger per vecka det händer ...! Alltid.

Dinah sa...

Trevligt att du tänker ibland... ;-)
Jag har full förståelse för detta med legitimation för att få ut paket. Tycker nästan det borde vara leg. för att hämta ett brev också. Har i färskt minne (jo, faktiskt, ett av de minnen som bitit sig fast när allt annat är borta) en jul. Vi hade julvikarier (gick två på varje distrikt) och som vanligt total rusch på brevbäringen. (Väldigt roligt - en av de saker jag saknar allra mest med jobbet - men också nåt som gjorde att man blev totalt slut). En avi på ett stort brev med julklapp från England hade -troligen fastnat bakpå nån inplastad sak och - lagts i fel lägenhet. Och den idioten hade sett sin chans och varit och hämtat ut brevet till den rätta mottagarens stora förtvivlan. Och eftersom det inte krävts legitimation hade vi inte en susning om vem som hämtat det.
Sånt skär i en brevbärare.