onsdag 27 november 2019

Bara så ni vet ....


Bästa sortens meddelanden låg i ett vitt kuvert igår.
Vilken glädje!

Efter operationen för två veckor sedan, så har jag känt mig totalt lugn inombords - det har däremot inte pv gjort - men så har det varit. Det har till och med hänt att jag totalt glömt bort det hela.

Nu kom så svaret och då var det som att dra ut proppen, ja, som att sätta punkt, ja, oj, så trött jag blev! Mentalt trött, alltså.


Det raljeras ofta över bloggandet och att bloggvänner inte räknas som "riktiga" vänner.
Hur galet är inte det?
Så mycket pepp, så många rara hälsningar, sms och mejl och allt möjligt som under dom här veckorna kommit susande genom rymden .., oj, så det har värmt hjärtat!

Så ..,  tack-tack-tack-tack-tack till er alla!! 

Nu tänker jag ta mig en kopp kaffe och en macka ., därefter ge småfåglarna mat .., och så ska jag lyssna klart till veckans avsnitt av Europapodden. Den fick ju ny programledare i form av Claes Aronsson som efterträdde Caroline Salzinger (som i sin tur blev Sveriges Radios korrespondent i Tyskland) och jag tycker att programmet har blivit såååå bra och hittat en form som gör att åtminstone jag själv, finner det ännu mer intressant!

Caroline S (som ofta medverkar i programmet) har dessutom en förmåga att levandegöra det hon berättar om; den här gången handlar det om olika tyska partimöten och hon gör det på ett strålande sätt; det var som om jag själv hade varit där! Bland annat har hon varit på "De grönas" partidagar och där upptäckt en man som satt och virkade en orangefärgad grytlapp och inte en enda slips såg hon bland deltagarna och en annan dag besökte hon CDU:s - dom tyska kristdemokraternas - partisammankonst och där var det lackskor, högklackat och "cigarettflickor" i kortkort som gick omkring och bjöd på cigatetter. För den som - likt jag själv - ser tillvaron i bilder, blir det ju som pricken över i.

Klockan är lite över åtta när jag skriver det här. Ännu är det helt mörkt ute.
Regndroppar på fönstren.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Gu va härligt besked för dig och Pv och familjen.
Kramar igen till dig

Mimmi/Motala

Rexxie sa...

Härligt!

Monet sa...

Vilket underbart besked! Så fint skrivet också! Härligt att helt kunna släppa tanken, i synnerhet för pv också. Men också vara tacksam för väldigt professionell och snabb behandling inom sjukvården! Vore jag du skulle jag skåla i champagne!

Sara sa...

Så himla skönt att det var så det var! Hurra!

B sa...

L i v e t . . . ♥

Varje dag vill jag tacka för det.
Å det är ju lättast när man mår bra/bättre.
Vet att inget brukar vara för evigt och att allt plötsligt kan vara annorlunda.
Därför vill jag vara glad och tacksam desto mer - varje dag.

Love you!


Barbro/walkaboutsweden

annannan sa...

Å vad skönt! Och vilket bra skrivet brev du fick.

Jag satt på metron och läste. Och jag bestämde mig direkt för att när jag går av på min hållplats så går jag direkt och ger pengar till den portugisiska motsvarigheten till Cancerfonden. För att jag kan och för att du slipper. Och för att någon annan behöver det.

Portugal har väldigt fiffiga bankomater - långt före sin tid även om internet nu kanske springer om dem. Man kan betala sin skatt, köpa tågbiljetter, betala räkningar och ge pengar till olika registrerade "välgörenhetsorganisationer". Så den sistnämnda funktionen var det som jag utnyttjade.

Ulrika sa...

Ja det var verkligen bästa nyheten jag fått på länge, tårarna sprutade här när jag läste på Instagram.
Älskade vän!

Och nä, de som pratar nedlåtande om bloggar och vänskaper där, de har inte fattat ett dugg.

Kraaam och jag älskar dig!

Elisabet. sa...

Mimmi Motala, Rexxie, Monet, Sara, Barbro, annannan och Ulrika: tack allihopa igen! Nån champagne har det inte blivit - jag dricker sällan champagne och det är inte av några moraliska anledningar - vi har det bara aldrig hemma ,-). Men jag firade med en lussekatt och kaffe, det var minsann inte det sämsta!
Annannan: kan du inte ta en bild av hur det ser ut på era portugisiska bankomater? Det låter ju helt suveränt! (På pantmaskiner i Sverige kan man välja om man vill låta pengarna gå till Rädda barnen eller nånting annat).
Och Ulrika: precis så är det! Precis på pricken.

Turtlan sa...

Ja jisses så bra skrivet! Tänk om man kunde så! Inget krångel utan bra fakta och besked. Sen att både erbjuda kontakt men på samma gång säga att det går bra ändå är så smart formulerat.

Just det!

Anonym sa...

Åh så skönt, och fint skrivet brev! Jag fick snabbt svar på min mammografi, inom en vecka, och det var helt ok. ellem

Elisabet. sa...

ellem: då gläds jag med dig! Härligt!