lördag 30 november 2019

Lördag .....


... som känns som en söndag, men det beror på att pv är ledig fredagar och då blir det lite ovant.
Strålande sol mest hela dagen!
I timmar tittar vi på Vinterstudion och mellan varven löser vi DN:s lördagskryss. Ibland får tidningen vila i ett par timmar och då gör vi annat. Kör ner till stranden i Haverdal, t.ex.
Parkerar inte långt från Båtabacken (där en mindre "pir"/brygga kommit  på plats i höstas eller kanske förra hösten,  nu syns det tydligt hur lågt vattenståndet är, ty stegen hänger liksom i luften, minst en halvmeter ovanför vattenytan.

Här är vyn bort mot Tylösand.


Solen håller på att sänka sig i väster .. men ännu är det ljust ute.
O t r o l i g t   med lågvatten!
Plötsligt plingar det i min mobil. Det är Hilda som skriver att nu är hon och Patrik (och Edvin förstås) i deras nyinköpta hus och vill vi komma och titta - det vill vi - så går det bra.
Vi åker på studs!


Deras hus är typ "funkisvarianten", helt fyrkantigt eller kvadratiskt och med full takhöjd på övervåningen. Förutom två elektriska ljusstakar - är där helt tomt. På väggarna syns spår av tavlor som nu plockats ner och huset är kanske från 30-40-talet och Hilda har gjort i ordning en "husbok" med ritningar och diverse planer på sånt som dom vill förändra.
Väggar ska målas om; kanske rent av rivas eller flyttas på .., en altan ska komma på plats .., ja, det finns mycket att pyssla med, den saken är säker.

Men oj, så mycket utrymmen!
Där är fler garderober än i Thomas ganska stora hus och så VETTIGA garderober och i källaren finns matkällare med hyllor och en tvättstuga med mangel och där är en gammal järnspis och ett rum som tycks ha varit verkstad och ja, dom har i alla fall inte brist på förråd!
Fyra äppelträd finns på tomten, plus en pallkrage med ihopsjunken jord .., där finns en rabatt med okända växter och i en stor koppartunna gömmer sig säkert vårlökar, ja, det är vad jag tror.

Bilden här ovanför visar utsikten från Hilda och Patriks sängkammare. Där pilen är, skymtar man havet eller hamnen. Östra stranden, helt enkelt. Och i omgivningen finns många hyreshus av den äldre sorten, riktigt fina, tycker jag.
Som ni ser finns även en liten pool just innanför grinden .., "ja, där kan du bada Elisabet!" sa Hilda smajlande.

Lille Edvin är mest fascinerad av alla sladdar och av skåp och lådor som han kan dra ut och in och tänk, att få ett eget rum när man är så liten! Men grind uppe och nere måste på plats, ty trappan är lång och där man kan göra sig illa rejält om det vill sig illa.

Det som ser ut som en filmduk till höger på bilden, är ett hallfönster som speglar sig i sängkammarfönstret.


2 kommentarer:

Ulrika sa...

Ljuvliga bilder!

Elisabet. sa...

Ulrika: det var också en LJUVLIG dag!!