tisdag 26 november 2019

Vad ni tyckte ....


Bert i Luleå:  När jag var barn hade vi en skivaffär i kvarteret. Nisses Radio, hette den.
Mina syrror skickade ibland mig att köpa skivor. Det var när de inte riktigt visste, eller kunde titeln, alt. artisten. De vågade inte göra bort sig. Jag däremot 7 och 9 år yngre än syrrorna hade inga sådana spärrar.En gång blev jag skickad med ordern: Köp en skiva som kanske heter "snap your fingers"!
Det gjorde jag. Och kom hem med rätt skiva. Men den hette inte alls så. Nu kommer jag inte ihåg vem artisten var heller.


Babsan i Uppsala:  Har sett alla avsnitt superbra.Musik lärde min äldsta bror mig att gilla tidigt.Han är född 49 jag 57 och tänk när man fick sitta inne i hans rum och lyssna på det nyinköpta skivorna.Supreems ,Kinks,Spencer Davis group,Shanes och Hep Stars var mina favoriter.Rummet var helt täckt med Elefantbilder på dessa..Härliga tider.

Hedgrenskan i Trelleborg: P har kollat några avsnitt. Tror jag ska beta igenom dem, jag med. Verkar klart se- och hörvärt!

Bettan i Lund: Jag har sett alla avsnitt. Väl värda att se.

Turtlan i Karlstad: Jag har sett alla avsnitt och så bra serie. Imponerades också av killen från Karlshamn. Ja, hela Cheirongänget fö den delen. Absolut ett bra SVT program ... serie. Lärorikt och minnen som dök upp.
Jag var i Washington DC 1990 när Roxettes It must have been love gick på radiostationerna där. Häftigt! Från lilla Sverige. Vi såg filmen Pretty woman där på en bio och när de spelade den låten i filmen så ... jag häftig känsla. Ja om ser serien så förstår du.
Härligt att så många lyfter den svenska kommunala Kultur (Musik) skolan som en viktig sak för den svenska musikexporten.


Elisabet tillägger: Och jag minns en bussresa från Salta till Tartagal i Argentina; det måste ha varit i januari 1980 och precis överallt - även i bussen - spelades Abbalåtar! 

Inga kommentarer: