fredag 29 november 2019

White Friday .....


Ja, aningen vitare än så här var det faktiskt i morse och riktigt fint också.
Hur ofta glömmer jag inte hur vackert det är med snö, ja, om den får ligga kvar, alltså.
Och bums kom herr och fru Domherre på besök!
Ska inhandla lite hampfrö till dem .., dom satt som lite förundrade och inspekterade nötväckor och blåmesar och allehanda pilfinkar vilka glatt norpade sig solrosfrön, men se, denna frukost behagade inte smaka familjen Domherre.


Pv som ju ännu inte fyllt sextiofem, han arbetar måndag till och med torsdag - nittio procent blir det - och fler lektioner än tidigare och ååå, så han njuter när det är torsdagkväll! Nu har han - denna fridag - hunnit med en sväng till Skallkrokens hamn där han ordnat med vinterrengöring av båtmotorn och ett besök på affären hanns också med och så är det en del annat på agendan .., rutan i växthuset som blåst iväg (det är härdat glas och går inte i bitar!!) ska komma på plats och så är det klipptid hos Lena i Harplinge vid tvåtiden.
Sonja är bjuden på middag, men hon är alltid så svårbjuden, så vi får se hur det blir.


Några ljusstakar har kommit  på plats .., adventsstjärnan också ..,och från Spotify lyssnar jag till Bo Kaspers orkester. Tänk, pv hade noll koll på att Bo Sundström var född i Piteå! Nu sitter herr pensionatsvärden och läser dagens DN och precis nu säger han att Orup fyller sextioett år idag.
Jag tycker om Orups trallvänliga låtar, men blev kanske aningen besviken när han deltog i Så mycket bättre .., det var inte mycket tanke bakom texterna, bara det låter bra liksom. Ja, så kan man ju också tänka och jag sjunger glatt med. Och det gör jag - just nu -.

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jaså. Domherrarna är kräsna?

Här äter de gärna solrosfrön, minsann.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: nej, här är det ytterst sällsynt att dom äter av solrosfrön. Tyvärr. För hampfrön är dyrare.