tisdag 28 januari 2020

Tisdag ....


Och kapten Haddock har råkat hamna i dammsugarpåsen som jag nu måste öppna. Stackars kaptenen .., ligga där bland allt hundhår och damm, säkerligen någon spindel också .., men snart är räddningen nära! Och nej, det är inte ett insynsskydd som syns längst nere vid fönstret, det är en skylt där det står att huset vaktas av en stor, ilsken hund. Ja, kanske att nån går på det.

En långsam morgon det här.
Ingen sol i sikte; inte på flera dagar!
Läser mejl från down-under och snart ska min systers son gifta sig och jag förstår att det är spännande. Han är enda barnet och hon skriver att hon sytt sig en ny outfit, ja, sånt är hon duktig på, till skillnad från sin lillasyster. Sonen heter Fredrik, arbetar som psykolog och är född 1977.
Det bästa han vet är att kasta sig utför snöklädda stup eller att surfa i oceanens vågor. Den blivande hustrun - Shae - är minst lika äventyrlig av sig.


På bordet intill mig ligger en hel drös med grejer.
Det är en gasoltändare, pennor av alla de slag .., min plånbok ., en klädnypa, laddsladd till mobilen, tre av mina klippböcker innehållande kåserier till hemtidningen (det var på 90-talet det) .., ett batteri, två apelsiner och en nyligen inköpt hudkräm från Apoteket.
Expediten var ett under av vänlighet och när jag igår mötte henne i affären (å, är hon kund hos oss!) gick jag fram och berättade hur bra hon var där bakom kassan. Vänlig, utan att vara smörig. Serviceminded, helt enkelt.


Hemköps väggkalender ligger också här.
Januari är snart tillända och den uppmärksamme ser säkert att jag skrivit in dotterns namn den 9:e januari, ja, jag hade tänkt säga grattis på namnsdagen en hel månad för sent!
Ja, ja. Det var ju ingen större fara.
Fem jobbpass hittills har det blivit. Och jag är noga med att fylla i när pengar kommer till kontot.
Att vi firade lillejulafton den 11:e januari, det stämde däremot - här är vi flexibla -.

Igårkväll bläddrade jag fram till mars månad och på raden för den 28:e skrev jag in "Halmstad Brass" som då uppträder på nya kulturhuset Najaden. Pv blir då bjuden av sin sambo, men det vet han inte om ännu.


Tänk, att vissa saker hänger med, år efter år.
För många, många år sedan fick jag av alltid så rara Annika i Kävlinge en slags tunika som hon inte längre kände för och på paketet satt då dom här lapparna, men då i finare skick!
Jag tycker så mycket om dem!

Under årens gång har dom trillat ner från fönsterhaken och till och med hamnat i rabatten utanför; legat där bland blommande vallmo och aklejor .., men blivit upphittade och fått komma in igen!
Några små papperslappar .., som sprider sån glädje!

Nu ska jag skriva brev och lyssna till Nathalie Cole som sjunger att mest av allt önskar hon mig love.
Ja, det är inte det sämsta. Nu sjunger förresten Steve Tyrell "Someone like you". Vackert det också.
#I wish you love

Inga kommentarer: