onsdag 29 april 2020

En ovanlig morgon ....

Idag tar pv bilen till jobbet, vilket nästan aldrig händer.
Alltså är han hemma lite längre på morgonen och Harry, som i vanliga fall kommer springande och hoppar upp hos mig i sängen vid sextiden - just när pv cyklat iväg - blir förvirrad .., vad är det nu som händer?
En hel timme längre blir husse hemma!


Jag har då legat kvar i sängen och lyssnat till gårdagens avsnitt av Europapodden; det handlar till stor del om den minst sagt vacklande ekonomin i Europa i dessa virustider, allra mest om Grekland och Italien.

Och Caroline Salzinger i Tyskland vittnar om hur bra Angela Merkel har hanterat coronasitutationen, så långt från Donald Trumps påhitt som det väl är möjligt.
Här finns en länk till Europapodden och gårdagens avsnitt.
(Ibland glömmer programledaren Claes Aronsson bort Susanne Palme  - expert på EU-frågor och ofta ständig gäst eller bisittare i studion - och då blir jag så .., ja, nästan nervös, jag tycker att det är så oförskämt).

Nu är kaffet uppdrucket.
Harry sover i soffhörnan .., två ljus brinner och det blåser lite ute.

3 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Men alltså ... har du träffat en Tvåprickig nyckelpiga med byxorna nere!?? En sån har jag aldrig sett. Prickarna ska ju sitta mitt på ryggen. Googla tvåprickig nyckelpiga, så får du se.

Hm!??

Elisabet. sa...

Bert Bodin: jaså .., det säger du, ja, det reflekterade jag inte ens över :)
Men den är ju - enligt Wikipedia dit jag just donerat 38 kronor - inte ovanlig. Och ändå har du inte sett den?

Bert Bodin sa...

Nej, jag har aldrig sett en tvåprickig med prickarna nere i baken. Men när jag nu tittar närmare på din bild så ser jag att den har fyra fläckar. Två där bak och en på vardera "långsida". Nej - en sådan har jag aldrig sett.

Jag har ju klagat på att nyckelpigorna blivit färre och färre. I fjol somras såg jag tre stycken. På en och samma dag. Men det var heller inte de "vanliga". Här är mitt möte.