tisdag 28 april 2020

Kväller ....


Frånsett att jag rensat ogräs bland hallonbuskarna och den lilla trefingrade grepen gick sönder (alldeles nyligen inköpt; själva handtaget bara lossnade!) och att jag gått med harry på diverse promenader, har det inte hänt mycket.

På eftermiddagen kör jag i alla fall in till stan och möter upp pv vid Elon - elbutiken - där en ny köksfläkt inhandlas. Ingen sån här snygg rostfri variant, utan en vit mer som gammaldags typ. Ja, det går det med.

Och så hade jag lovat Sonja att handla Alvedon till henne, så då svänger vi förbi Ica Maxi där apoteket finns och passar även då på att köpa fästingmedel till Harry och lite middagsmat till oss alla. Det blir bra och räcker även till Sonja.
Vi sitter på hennes uteplats vid var sitt bord och ett par meter ifrån varandra .., det ser nog märkligt ut, men så blir det i alla fall. Sonja blir glad ., säger att annars hade det blivit två ostmackor till middag. Jag tycker att hennes ben ser så tunna ut.
På gräsmattan, en bit ifrån oss, ligger Harry.
Från grannen i lägenheten intill hörs för stunden inget skrik och bråk.

Innan vi ger oss av tar jag hand om disken, utan att Sonja märker det.
Jysses, så hett vatten där är i kranen!
På köksbordet ligger hennes deklarationsblankett.
Och så hemåt.


Vi pratar om att åka till hamnen  .., kanske ta ett dopp och se till båten, men på nåt sätt är vi för trötta ., det får bli i morgon.


Och nu kväll.
För pv återstår två arbetsdagar. Han säger allt mer ofta att till hösten kanske han hoppar av och blir pensionär på riktigt .,. det här med distansundervisning är verkligen inte hans cup of tea.
Precis nu ger han Harry sin fästingmedicin (droppad i nacken) .., Sigge har redan fått sin och det kan jag säga att detta att hålla fast en katt som inte har lust att bli fasthållen, det är inte det enklaste här i världen.


Om några minuter är klockan nio .. då blir det Aktuellt.
Just så mycket mer spännande är det inte, det här pensionärslivet.
Tycker jag om det?
Det kan ni tro!

Ibland när sonen ringer, då säger han "känns det inte trist att inte ha nån uppgift?"
Jag svarar att jag har haft en uppgift (arbete) i fyrtiosju år, nej, jag känner inte att mitt liv hänger på Uppgiften. Kul att hoppa in och arbeta ibland, men självkänslan står inte och faller med jobbet. Det är till och med så att den där bristande självkänslan jag burit på, ja, när det gäller utbildning och den biten, den har jag kastat av mig.
Nu är jag liksom ett neutrum.
Eller bara jag.
Elisabet.
Sextiosex år.
Inte var jag högutbildad, men inte heller alldeles bakom flötet.
Jo, men den insikten känns bra.
Och just nu ska min uppgift bli att stänga till växthuset.

2 kommentarer:

Elisabeth sa...

Vi är nog många gymnasielärare som känner att distansundervisning, nej, det är inte vad vi vill syssla med. Jag är oerhört tacksam och glad för att det fungerar så bra, men det blir ändå tråkigt utan elever i skolan. Visst är det matematik pv har? Det är ju dessutom ett ämne som måste vara jättesvårt att undervisa i på distans!

Elisabet. sa...

Elisabeth: ja, just det, det är matte. Och han tycker att det är krångligt när det är prov och ..., ja, jag märker tydligt hur mentalt mycket tröttare han är när han kommer hem. Ofta somnar han i soffan vid halv tiotiden.