söndag 26 april 2020

Och så blev det söndag ...


Frånsett att jag röjde i växthuset igår, tillbringades åtskilliga timmar här inne, på soffan Ektorp. Hostan hade då återvänt med besked och jag var så tät på morgonen och när jag senare tog mig en titt i mobilen, då upptäckte jag till min förfäran två jobbförfrågningar som jag helt missat och jag ville bara sjunka genom jorden!
Jag brukar svara inom tio sekunder, nu hade Jocke inte ens fått minsta respons!
Ett av sms:en var från i onsdags!
Hur kunde jag ha missat det hela nåt så kapitalt!

Pv - som var pigg - hade fullt upp med sitt.
Det var mycket som skulle fixas och vid tvåtiden var det dubbelkalas hos Hilda och Patrik i Halmstad; pv tog bilen, handlade och deltog senare i trädgårdskalaset och hur glad blev jag inte över att den lilla vattenkannan (i mellanstorlek) som jag tidigare inhandlat till Edvin - han blir 2 år i juli -  blev uppskattad.
Den gräsmattan behöver nog inte vattnas mera i vår, sa pv leende.

Oj, lyssnar nu till nyheterna och hör att författaren P-O Enqvist har avlidit. 
Letar i hemtidningen; han var ju ursprungligen från Västerbotten .., jo, där har Olle Lundqvist skrivit om honom; det var år 2014, men jag har ju alltid tyckt om Olles sätt att skriva. Här finns en länk till artikeln om någon är intresserad.


Pv, han räknar ner tills skolan slutar.
Han klyver ved och tänker på båten och säger att ikväll måste han rätta nitton prov, eller om det var arton. Kanske tjugo?

Själv har jag bakat bröd (det goda som är så enkelt att göra, med filmjölk, dinkelvete, nötter, solrosfrön, linfrö, klippta torkade aprikoser, salt, lite sirap och havregryn) bara att röra ihop och därefter en timme i ungen. Gott till kaffe. Igår glömde jag saltet - aj,aj - men det fungerade ändå. Man kan ju strö på lite örtsalt i smöret om man vill.

Högen med dagstidningar väntar också på att läsas.
Korsordet har jag väl helt fördärvat och nu  m å s t  e  jag ordna en bra blyertspenna och framför allt ett suddgummi.


Nu blir det våffelsmet som ska göras i ordning .., harry ligger bunden i ett långt rep på gräsmattan (han är väldigt sur), men nu får det bli så här, det är alldeles för många löptikar som passerar och när det är sånt, då glömmer han allt.

Over and out från det gula huset.

1 kommentar:

Turtlan sa...

Du det där att du blir så tät och hostig när du blir förkyld. Ja jag vet ju hur jag skulle lösa och förebygga det. Ja så inte hostan sitter i så länge eller blir så tätt.

Menar inhalationskortison... tas vid första förkylningssymtom och sedan tills du är bra plus en vecka till.

Det tror jag de vet på din vårdcentral också...