lördag 2 maj 2020

Dagens fönster och samtidigt balkong ....


Svärsonen - för närvarande långt hemifrån - skickar en bild och visar att han har köpt fina växter till balkongen. Själv ser jag förstås bara ett fönster med läcker utsikt, men det är han förstås van vid och tänker inte heller på.

Lite annorlunda än här på landet.

Tack! säger jag och minns plötsligt deras balkong i Accra.
Ljudet av vindspelet ..,. gamarna som flög förbi .., hundar som skällde .., ja, det var annorlundaljud. Och morgonljudet som hördes genom gästrummets myggfönster .., människor som sprang i trupp och sjöng taktfast .., mera hundskall .., fåglar som flög förbi. Så tacksam jag är för den resan!


Utsikt från deras balkong i Accra.
Frisering på gång.
Jag tror att det var AP som fångade ögonblicket.

4 kommentarer:

mossfolk sa...

Ögonblicksbilden! Verkligen en liten inblick i en annan vardag.

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, visst är det! Och när jag själv, för första gången i mitt liv, besökte en skönhetssalong/hårfrisering, vimlade det av kvinnor runt omkring en! Vilken upplevelse! Och jag hörde spridda samtal, eller jag FÖRSTOD delar av samtal som handlade om barnen, om skolan och annat bekant. Det var alltså inte enbart engelska dom pratade, utan dom blandade med sitt eget språk.

Bert Bodin sa...

Ja, vem vet. Kanske blir det det som blir det normala i fortsättningen. PV friserar dig på altanen. Och vice versa. Bilder emotses.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ack, det vore något att drömma om! I alla fall hårborstning!