söndag 9 april 2023

Ecke hade n ä s t a n  rätt ...!


Igår, det var på eftermiddagen, upptäckte jag Ecke och Britt som strävade uppför Kilimanjaro-backen och Harry blev så glad och sprang och mötte dem! 

"Men så roligt, välkomna, vill ni ha nygräddade våfflor?" frågade jag. 

Vi satt ute vid eken och det var varmt och skönt och Ecke sa att han mådde förhållandevis bra efter operationen (han hade det som mest kunde liknas vid tarmvred), men lite trött såg han ut att vara. 

Någon timme blev vi sittande där ute och Ecke sa att kring den 9:e april brukar sädesärlan komma till Stensjö. 

Och kan man tänka sig, för några timmar sedan satt jag ute på stentrappan och njöt av morgonsol och skön luft och då - helt plötsligt - såg jag den: SÄDESÄRLAN! 

Jo, den kom struttande på gräsmattan och jag blev så innerligt glad! (Obs. Det är INTE jag som tecknat glaset och blommorna, jag bara färglade dem. Illustratören till kalendern heter Henning Trollbäck).


Pv har givit sig av till Glommen för att pyssla med båten och jag tänker göra mig lunch, men innan dess vill jag svara på föregående inläggs kommentarer, men jag gör det här. Så till Bert Bodin, mossfolk,  Gunnel, Tony och Babsan: Ni har helt rätt, det blev några icke-stressiga dagar och jag vet precis varför det kändes så bra. 

Jo, vi vågade dela på oss. Vi gjorde likadant under ett besök i London, då pv ville besöka ett krigsmuseum och han hade nog lätt kunnat gå där hela dagen, men jag kände direkt att näää, det ville jag inte. I stället satt jag ute och tittade på människor vilka strosade omkring i en närliggande park.

Samma sak nu och det kändes så härligt! Faktiskt så befriande! Vi skippade alla "turist-måsten". Att under tre dagar härja runt på alla möjliga museum, ja, men jättebra för den som så önskar, men det får väl bli någon annan gång, om vi hamnar där? Om vi nu vill? Inte var vi ute länge på kvällarna heller. 

Under vår resa till Skottland 2016, då hade jag planerat in alla boenden och det var väl i och för sig skönt, men det blev väldigt uppstyrt. Det här kändes bättre. Vi gjorde det vi hade lust med. Bestämde inget i förväg. Så var det.

Ps. Kan berätta att idag började nunneörten blomma! Jag har vattnat i alla rabatter, då det var sååå dammtorrt och nu ska det väl sätta sprätt på växtligheten. Ds. (Lökbilden från marknaden i Gdansk).

6 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Förstår precis.
Så gör T och jag också numera. Struntar i alla måsten och tar in platsen genom att vandra omkring, äta, fika, åka buss, spårvagn, tunnelbana.
Ibland gör vi saker tillsammans ibland delar vi på oss.
Att gå i självvald ensamhet kan kännas fint. Senaste gången när vi var i Stockholm så tyckte jag att det var mysigt att gå ute på Millesgården själv, äta lunch där och sedan ta buss och tunnelbana in till city efteråt.
<3

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: e x a k t så!

Kristina sa...

Så elegant o luftigt du tecknar blommor i ett glas - mycket fint! Applåd!

Elisabet. sa...

Kristina: nej, nej, nej, det är inte jag som tecknat, jag fyllde bara i med färg! Kalendern har jag köpt av illustratören Henning Trollbäck. Googla gärna hans namn, så får du se så mycket fint han har gjort!

Kristina sa...

Jaa, så mycket bra ... hans namn var nytt för mig. Tack för information!

Elisabet. sa...

Kristina: Om jag tycker mig ha råd, tänker jag någon gång försöka köpa hans keramikalster. Tycker att skålarna är sååå fina!