onsdag 12 april 2023

    Tidig morgon i april ...

Kryper man ner under täcket klockan nio på kvällen, då kan man vakna sju timmar senare och känna sig hur pigg som helst. Låg kvar - med Harry intill mig - och lyssnade till Europapodden, där vårt lands ordförandeskap i EU diskuterades (inte alltid till vår fördel)Fann det synnerligen intressant och alldeles ovanligt pratglad var SR:s EU-kommentator Susanne Palme. 

Klev - till pv:s förvåning - upp klockan 06.00 .., han var då redo att cykla till jobbet. Två timmar senare var jag förstås inte alls lika alert ., kröp då ihop nära Harry på soffan och tittade förstrött på Nyhetsmorgon.

Så har fåglarna fått mat och efteråt passade jag på att ta en bild mot norr och solljuset på det enorma ladutaket med alla solcellerna, vilka nog får träda i tjänst idag. Det tycks bli en riktigt fin dag! (Även våra solfångare är nu igång, men dessa producerar ingen energi, enbart varmt vatten).

Man kan glädjas åt annat än att solen visar sig .., ja, idag kommer nämligen Eva från Tyresö och hennes halvlånge make körandes ner till landet Halland. Såå roligt! Eva har haft en tuff vinter med många sjukhusbesök och inläggningar, men nu hoppas jag att hon får känna sig pigg och någorlunda kry.

Innan  jag stänger ner .., kan jag tipsa om en sida som nästan påminner om Hänt i Veckan, nämligen den här - Släktingar-bloggen -. Här kan man få veta (om man nu är intresserad och ja, det var jag ...) hur så kallade kändisars släktskap bakåt i tiden ser ut. (Kom till den sidan när jag googlade på Susanne Palme).

8 kommentarer:

Båthuspernilla sa...

Som vän av fakta och vetenskap så måste jag vänligt få påpeka att värme också är energi, även om det inte är el. 🙂

Bloggblad sa...

Jag önskar så att få uppleva det där att vakna och vara pigg ... minns inte när det hände sist. Även om jag sovit 9-10 timmar på raken är jag seg och sömning länge... De få morgnar då jag måste upp tidigt, ligger allt framlagt så att jag inte ens behöva tänka - för det är jag inte i stånd till.

HUR kunde jag sköta ett jobb och få iväg två barn till skolan i så många år? Och hur kunde min man sköta sitt jobb? Han är ännu segare än jag numera.

Anonym sa...

Båthuspernilla:?Tack! Tanken slog mig när jag skrev det , men lät det bero. Bra med kunniga bloggbesökare!!/Elisabet.,

Anonym sa...

Bloggblad: men jag ÖNSKAR verkligen att jag kunde sova längre! Det är ju liksom ingen idé att vakna så tidigt. Dessutom lär man förkorta livet om man får för lite sömn. Det spelar liksom ingen roll hur sent jag är uppe, på något vis är kroppen tidsinställd på att vakna tidigt. / Elisabet

Babsan sa...

Jag är sjukt morgonpigg,har alltid varit det .Men ack så kvällstrött.När barnbarnen var här senast var det dom som fick natta mormor och morfar😂😂.Inte så social på kvällarna .Har vi gäster bjuder jag tidigt så jag kan orka äta,spela

Åke sa...

Jag tycker det är skönt att somna tidigt och vara uppe göre tuppen :)

Elisabet. sa...

Babsan: Men så underbart att höra att man inte är ensam! Det är ju nästan pinsamt när man vill gå i säng tidigt. Å andra sidan kan jag vara uppe länge, men inte längre än till midnatt. Men någon nattsuddare är jag verkligen inte.

Elisabet. sa...

Åke: Och se där, ännu en morgonpigg människa!