fredag 14 april 2023

Planer ....


Ja, planera liiiite kan man ju i alla fall göra. Planen är att - om det är någorlunda fint väder - ska jag i morgonbittida ge mig ut i ottan och slå mig ned i hästhagen och bara invänta dagsljuset. 

Det är ju där jag har sett en lurvig räv och det vore ju underbart om den kom förbi. 

Snart lär får och hästar ska anlända och förgylla våra dagar, men ännu är det tomt. Först ska väl väl stängslet åtgärdas .,. det har tagit en hel del stryk i vinter. 

Bilden visar pv som igårkväll röjde i slänten. Det har han gjort även nu ikväll och jag har burit och slängt allt riset i en jättehög, allt medan Harry suttit vid eken och spanat ner mot vägen. 

Kråkor kraxade .., fasantuppen med sina hönor krafsade efter frön .., och robotgräsklipparen gjorde årets debut.

7 kommentarer:

Bloggblad sa...

Ojojoj, nu blir jag påmind om allt jobb som väntar i backen nedanför vår stuga... trots att det inte är så mycket jord utan mest verkar vara sten, växer det nåt så gräsligt - taggbuskar och annat sly...

Annannan sa...

Lycka till med räven! Jag hade en sådan sagolik tur efter solnedgången två kvällar i rad i Skåne, och fick se två tranor, tjugo kronhjortar och hundratals kanadagäss! Helt magiskt.

Babsan sa...

Vi har en räv,så fin som springer runt gården på kvällarna .Siri skäller och står men den kommer tillbaka

Elisabet. sa...

Bloggblad: Nere vid vägen har vi rätt mycket slånbärsbuskar och hjälp, så hemskt det är att ta hand om dem! Taggiga så förskräckligt! Lycka till hos er!

Elisabet. sa...

Annannan: Låter ljuvligt! Tranor ser jag aldrig här .., (hör dem däremot när de flyger förbi ), inga kronhjortar heller och kanadagäss .., nja, de håller sig mest till åkrarna i trakten av Harplinge (det är väl det närmaste). Men jag hoppas på fina räven. Ett lodjur lär finnas här och det finns människor som är så förfärligt rädda för den, eller kanske att den ska ta någon av katterna som strövar ute om nätterna. Ja, det är farligt att leva, även för en katt.

Bert Bodin sa...

Länge sedan jag såg en räv. Förstår inte vart de tagit vägen.

Anonym sa...

Bert: jag har bara sett den någon enstaka gång, men tror att jag känner doften av dess urin - om det nu är den som doftar så speciellt och fränt -. Pv känner ingen doft alls. /Elisabet