torsdag 13 april 2023

Ingen ambulans .., en massa tid över!


En underlig dag. På morgonen regn ., därefter  gråmulet och lite blåsigt och senare - på eftermiddagen - kommer solen och visar sig!

Pv röjer i slänten. Några inte alltför åldriga ekar får falla till marken, likaså ett körsbärsträd som är helt murket invärtes och jag tror mig minnas att en asp också fick tacka för sig. 

Men fler träd ska tas ner. Såna där träd som mer är som rangliga tonåringar .., mer som slanor bara. 

Nere vid vägen står dessutom en gammal björk som nog sett sina bästa dagar; det är i alla fall vad pv menar. Den kommer nog också att fällas i vår.

Inte mycket har blivit gjort idag. Har skrivit ett brev till vännen i Falun .., tagit några rundor med Harry ..., lagat min egen lunch och haft det allmänt skönt.

Bilden visar stenmuren mellan vårt hus och det som vi alltid kallar "Ingers hus". Såväl Inger som hennes man är nu döda och det hela är sålt till en familj som mesta delen av tiden bor och arbetar i Bryssel och även i någon arabstat, oklart vilken. Är inte växten en näva? Såna vimlar det av i vår rabatt; det är jag som är skyldig till detta och de sprider sig likt ogräs.

Och när inte brittiska Ambulansen längre visas, blir det tid över. Två timmar senare brukade det vara ett liknande program från Australien (men lite mera trafikolyckor och allvarliga sjukdomsfall), men inte ens det hittar jag längre och kanske är det lika så bra. Ska köra till biblioteket i morgon och låna flera böcker. Läser just nu en  bok skriven av Jörn Donners son Otto Gabrielsson. "Vildhavre" är titeln. Egentligen har jag lite svårt för såna här "uppgörelse-böcker"" och det är väl den känslan jag har nu också. Nu hoppas jag i stället på en riktigt bra deckare.

Over and out!

6 kommentarer:

mossfolk sa...

Vilken dramatisk rubrik ;)

Här fälldes den stooora eken precis utanför tomtgräns i vintras när kommunen röjde trädstråket bakom huset. Så besvikna vi blev när vi kom hem och såg det. En stor gran var också borta… och en massa andra träd förstås. De unga asparna som skuggar mina pallkragar lämnades däremot kvar…

Tony sa...

Framför mig har troligen jag också trädfällning på mina föräldrars tomt att ta hand om, dock är de så stora att proffs får sköta det.

Bert Bodin sa...

Fälla träd blir nog en sysselsättning hos oss också i vår. Fast egentligen bättre att göra det på hösten då de slutat sava.

Vi får se hur det blir.

Elisabet. sa...

mossfolk: Ja, egentligen är det ju ett evighetsjobb detta att hålla undan all sly som dyker upp i backen, särskilt all asp! Ekarna som faller till marken är mer eller mindre murkna, så dom har jag inga bekymmer med. Längst uppe i slänten, där dom riktigt stora träden står, får vi inte alls fälla nånting - det är stora tallar - men det gör inget. Sååå vackra är dom!

Elisabet. sa...

Tony och Bert Bodin: Den där björken nere vid vägen - om det nu inte är två - får han i alla fall inte ta hand om själv. Sist var hans bror här och så hjälptes dom åt.

Anonym sa...

Ett boktips: Folk som sår i snö, av Tina Harnesk. En mycket välskriven bok om ett äldre samiskt par. I grunden en allvarlig bakgrund men man får fnissa lite också. Lättläst. Den stannade kvar i mig! ellem