söndag 31 december 2023

Januari 2023 ...


I januari kör vi till Skåne och besöker min äldsta syster Rigmor, hennes dotter Rita och Ritas rödhåriga dotter Nathalie. 

I detta matriarkat finns även Samba, en helt ljuvligt mjuk och fin dalmatiner som är sååå förälskad i Harry. 

Tyvärr är kärleken numera inte besvarad, då Samba - under lek med Harry i trädgården - råkade komma för nära honom så han skrek till; det gjorde ont .., och nu vill han inte leka med henne längre, nej, han drar sig undan. 

Och stackars Samba förstår ingenting. Så länge tröstar hon sig med pv. Honom vill hon sitta nära-nära när vi är på besök.



Den här månaden dör min kusin Barbro, hon som hade bloggen "Mellansystern" och som var den i särklass mest engergiska människa jag kände till. 

Satt hon inte vid vävstolen och vävde mattor, dukar eller som på bilden - gardiner - renoverade hon hus eller målade .., eller universitetsstuderade på distans. Ja, det fanns liksom inga gränser. Barbro blev 69 år.



I januari köper jag en liten akvarell av Gebbe Björkman boendes i Östergötland. Om jag säger att jag älskar den, är det ingen överdrift. Minns jag rätt var detta en björktrast.
Annat som hände i januari var att pv gjorde Anna och Micke sällskap till Dalarna, där det var träningsläger inför Vasaloppet. S o m  han längtade till detta äventyr!

4 kommentarer:

Kristina sa...

VILKEN akvarell! Skööön! Det där med Vasalopp o förberedelser... Har en son, som ska åka "öppet spår" här framöver o det är han djupt försjunken i. Träning, kost, strategi överhuvudtaget. Jag tänker, att det något slags mandomsprov? Hursomhelst, det kanske måste göras - alla har vi våra käpphästar, eller?






Anonym sa...

Kristina: Det tror jag nog att det är; något slags ”mandomsprov” eller utmaning i alla fall. Nånting att se fram emot .., att sikta på.

Anonym sa...

Skrev Elisabet.

Unknown sa...

Jag förlorade mitt äktenskap efter 2 år och det var en hemsk upplevelse för mig. Min fru lämnade mig och min son och allt hände utanför min kontroll och jag visste aldrig att få människor runt omkring mig konstruerade min fru och vände henne mot mig bara för att jag väljer att bygga min familj och fokusera mer på det. Jag var tvungen att söka hjälp eftersom jag vet att jag inte gjorde något för att mitt äktenskap skulle krascha. Dr Isikolo hjälpte mig och mycket avslöjades för mig om vad som hände. Han förtrollade en kärleksåterförening som knöt ihop min fru och jag igen och hela det onda min familj gjorde mot mig avslöjades. Är tacksam för att mitt hem är tillbaka lyckligare än någonsin och all uppskattning går till Dr Isikolo eftersom han verkligen fixade mina problem strax efter 48 timmar. Bara maila honom via: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196