tisdag 2 januari 2024

Mars 2023 ... 



Den här månaden händer något storslaget .., efter ett enormt velande i färgbutiken i Falkenberg, upptäcker jag en tapet som tar skuttet rakt in i mitt hjärta! 
Den tapeten hamnar i vårt kök. 

Tidigare har där varit en gulaktig variant som nog suttit uppe i säkert tjugo år (det är vad jag tror) och äntligen blir kopparrören som löper längs väggen målade och det blir såå mycket bättre!

Ett stort skåp innehållande glas och assietter får tacka för sig. I underskåpet med två dörrar (utan glas) ligger sådant som man bara vill få undan. Olika slags servetter, gamla ljus i grälla färger, tomtebloss och ljuslyktor. 
När  skåpet, som följde med i husköpet 1988, väl försvinner, upplevs köket så mycket större.



Mars i Halland kan se ut så här. 
Det här är utsikten från köksfönstret och åsen eller kullen går närapå spikrakt uppför och där bakom finns ett antal villor som vi aldrig ser härifrån. 

Vi bor alltså halvvägs upp till åsens topp. 


Men mars månad kan också se ut så här. Definitivt en vårmånad för mig. 

Då har pv åkt Vasaloppet och det kan vara ljuvligt fina dagar. 

I mars kan man upptäckta små blåsippor vid Ecke och Britts stora syrénhäck .., fåglarna börjar kvittra och nog känns det allt som om livet blir lättare att leva.


I slutet av månaden ser min almanacka ut så här. 

2 kommentarer:

Gunnel sa...

Jättefin tapet. Man ska förnya lite då och då.

Elisabet. sa...

Gunnel: Det är vi urdåliga på. När jag flyttade hit tapetserade pv om i nästan alla rum, men det är ju tretton år sedan! Är sugen nu på dom två rummen i närheten av köket -)