onsdag 3 januari 2024

Busväder och lite annat. 


Film, t.ex. Igårkväll blev vi fastnaglade vid Kunskapskanalen och dokumentären "Dottern bakom järnridån.

Det blev rena historielektionen och såå intressant! 

Här kan man ta del av innehållet. 

Eftersom jag backade filmen då pv varit ute med harry, blev det en sen kväll framför tv:n, för att inte säga en sen natt. När klockan var 01:00 .., gick vi till sängs. 

Harry låg för ovanlighetens skulle nära, nära mig .., med nosen mot sidan av min hals. Jag kände hans andedräkt och blev lycklig.

Vaknade vid sjutiden och tänkte att det var ovanligt att inte Sigge kommit jamande och krävt frukost. 

Då hörde jag ett  a v l ä g s e t   jamande som lät annorlunda än vanligt .., lämnade sängen, pv och harry och gick ner, men där var ingen Sigge. Öppnade ytterdörren .., snön yrde och det blåste nåt hemskt och där kom Sigge springande! Det visade sig att kattluckan låst sig på något underligt vis, så där så han inte kunde ta sig in! Förmodligen har han legat inne i garaget i natt, där är det ju i alla fall lä. Nu är den kattluckan fixad och nordöstlig vind gör att den står helt öppen i blåsten, det vill säga, allt det kalla kommer rakt in i pannrummet! Nåja, hellre det än att Sigge inte tar sig in.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Vi har ingen kattlucka och ser därför till att katterna är inne innan vi går och lägger oss nu på vintern. Det är inte svårt eftersom de inte är ute några längre stunder i kyla eller ruggväder. På sommaren däremot behagar de inte alltid dyka upp på kvällarna. Ibland sover de då ute och ibland talar de om att de vill in när de kommer tillbaka mitt i natten. Inte genom avlägset jamande utan genom att hoppa upp på fönsterblecket i vårt sovrumsfönster, slå ihärdigt med tassarna på fönsterhakarna, som hänger fritt eftersom fönstret sommartid står lite på glänt, och samtidigt jama högljutt…

Elisabet. sa...

mossfolk: Vi får kanske köpa ny lucka, det här får ju inte hända. Nu har han både garaget och gamla uterummet att sova i, men han sover ju alltid inne vintertid .., så det är ingen lösning. Vi sover på övervåningen och pv hör absolut ingenting, så det hänger på mig. Övriga årstider har vi alltid öppet så Sigge kan sova i det nya uterummet. Om det är vad han vill. 😉 /Elisabet