torsdag 4 januari 2024

Kväller .. 

En riktigt fin dag. Soligt. Hög, klar luft. Vindstilla. 

Tog en längre promenad längs havet. Räknade till elva eller tolv svanar, möjligen några ejdrar längre ut. Vid strandkanten och några meter ut i havet låg issörja och skramlade. Slog mig ned på en bänk och satt en bra stund och bara tittade ut över världen. 

Har pratat med Sonja i omgångar. Det har strulat för henne med betalorden med alla räkningar, ja, hon glömde bifoga den med räkningarna. Jag ringer kundtjänst som säger att det ordnar sig, inbetalningskorten kommer åter till henne, bara att fylla in en betalorder och lägga i kuvertet och posta igen. 

När använde jag mig senast av post/plusgiroblanketter? Det känns som hundra år sedan! Och tänk, när man hade checkhäfte eller för den delen resecheckar när det var dags utlandsresor? 

Såå viktigt det var att ens namnteckning stämde och såg exakt likadan ut som den man först skrivit - var det på passet eller på resecheckhandlingen - sånt kanske någon minnesogd läsare kommer ihåg? 

Vi säger till Sonja att vi kommer till henne imorgon, så kan vi skjutsa henne till Ankaret så får hon handla. 

För övrigt mest skidor och hockey idag. Nog är det tur för pv att hans sambo är idrottsintresserad, ty annars hade nog förhållandet kunnat knaka. 

Minus nio grader nu, när klockan är 21.10. Eld i kaminen. 

6 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Va?! Har ni sol och blå himmel? Hört att det snöar och blåser i Götaland. Trafiken i kaos. Evakuering av bilförare och passagerare.

🙃😉😉😉

annannan sa...

Ja, det där med resecheckar minns jag. Jag fick backning någonstans i världen på namnteckningar som inte såg likadana ut. Av det lärde jag mig att lägga ett par väldigt noggrant påskrivna överst i högen när jag räckte över dem. Då gick det bra fast de andra hade mindre välliknande underskrifter!

WalkaboutSweden sa...

Instämmer, känns som 100 år sedan. . . minst.

En fantastiskt vacker morgon i Tranemo just nu. Solen på väg upp, inte ett moln, en svag svag rosa färgton vid horisonten.
-14.5 (brrr).

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Ja, min syster med familj är nu helt insnöade och den yngsta (39 år) fick ta sig ut genom fönstret på punschverandan och plumsa ner i snödrevet, därefter trampa upp en liten stig och skrapa bort snön som drevat igen ytterdörren. Men här har vi klarat oss.

Elisabet. sa...

annannan: så gör den som är rationell och resvan! (Påhittig också).

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: Som här då! Jättefin förmiddag!! Och det bästa av allt: VINDSTILLA!