lördag 6 januari 2024

I början av januari ...


Strålande solsken. Det är ju ändå helt klart så - i alla fall för mig - att ser jag bara skymten av solen under dagen, så känns allt så mycket bättre. 

Ljust blir det också. 

Vid 11-tiden får vi besök av friherrinnan som är prat-kaffesugen och har med sig godis till Harry och en en halv Dajmtårta till kaffet. 

Ecke och Britts son Jonas ansluter också. Det visade sig igår att deras (Ecke och Britts, men egentligen sonen Anders) värmepump havererat och nu skulle Jonas, tillsammans med pv, kontrollera om vattnet frusit. Kanske att det fixar sig. 

Skidåkning kors och tvärs mest hela dagen. Skidskytte och Tour de Ski. 

Ja, det kanske ska bli skönt att återgå till ett mer normalt leverne .., det är likadant varje december/januari, med ett ständigt tv-tittande. 

Och nej, jag har inte hängt ut tvätt på tork, däremot vädrat sängkläderna. Som jag älskar detta påslakan, det som är ännu vackrare på andra sidan. 

I morse, innan jag lämnat sängen, lyssnade jag förstrött till Naturmorgon. Där berättades det om en man i Belarus, ornitologen Viktar Fenchuk, som dömts till två och ett halvt års fängelse för att ha deltagit i en fredlig demonstration och vad fåglar då kan komma att betyda när man sitter inburad. 

1:28:00 in i programmet kan man få lyssna till detta som var fascinerande!

Inga kommentarer: