måndag 1 januari 2024

Dagens fönster ... 

... speglar sig i dörren till källaren och där står Harry och funderar på om det är inte är dags att gå på promenad .., jo, det är det nog. 

Nytt år idag. 2024.

Konsert från Wien på SVT 2 .., skidåkning tidigare och om en timme, 12.30, så är det nytt skidlopp. 

Tittade på 4:an tidigare idag och den som skriver nyhetsflasharna vilka syns längst ner på bilden (bilden i tv, alltså) hade nog brått. Romarriket stavades rommarriket. Sååå ofta det är felstavat där!)

Och Ryssland har högljutt protesterat mot Ukrainas angrepp på staden Belgorod. Ryssland hävdar att den ukrainska militären siktat in sig på civila mål. 

Sådant sysslar alltså inte Ryssland med. Skenheligt är bara förnamnet.

5 kommentarer:

Monet sa...

Håller med om undertexterna på fyran. Det går ju inte en dag utan att det är felstavningar där - pinsamt för ett medieföretag. Tänker ofta att jag ska skriva in och påtala detta. Säkert en ung medarbetare - det är skrämmande hur den generationen varken kan stava eller skriva läsligt heller för den delen!

Elisabet. sa...

Monet: Och det som förvånar mig är att det händer så ofta!

Bert Bodin sa...

Rysslands beteende och bevekelsegrunder för sitt agerande är snudd på infantilt och vittnar om uselt konsekvenstänkande, samtidigt som man tror att vi andra går på vad som helst.

Bert Bodin sa...

.. glömde

Vad gäller textning i TV, så ser jag så gott som dagligen felstavningar i de där texterna som dyker upp i nederkant på nyhetssändningarna.

Anonym sa...

Bert: Amen till dina båda kommentarer! /Elisabet