söndag 31 december 2023

Räddningspatrullen ...

Vid 9-tiden ringer min mobil. Det är Maria, Sonjas dotter och jag blir alldeles förskräckt och tänker att något hänt Sonja. 

Nej, så är det inte. Det visar sig att Maria, hennes två söner och de två katterna är inlåsta i sovrummet på övervåningen, då handtaget lossnat och detta skedde igårkväll och allt har dom försökt, men utan resultat. 

Jag säger att det ordnar sig nog, pv ingår ju i Räddningspatrullen och han tar med sig det ännu inte urdruckna kaffet och mackan också, samt diverse verktyg och kör till Harplinge. Hos Sonja får han nycklar till Marias hus och kan ta sig in och befria familjen som nog är såväl kissnödiga som för övrigt lättade att få slippa ut från sovrummet! 

Därefter tog pv sikte på Skallkroken och eländet med presenningarna. Det var nästan hopplöst att få dem på plats igår, då vinden friskade i nåt hemskt några meter uppe i luften - det vill säga - uppe på båten som ju står uppallad på land.

Nu är han på väg hem och här blir det Tour de Ski .., JVM i hockey .., lång promenad med Harry .., ja, men lite så. Vi tar det lugnt .., blir här hemma, men ska titta in hos underbara Sonja på eftermiddagen. 

Min syster i Australien, som firar nyårsafton långt före oss, skriver så här: 

"Strålande sol, lugnt och 25C här, så jag har inte precis jobbat ute, däremot ansat litet här och där.  Försöker vila benet så mycket som möjligt för att se om det kan göra någon verkan. Jag skall inte ut och fira Nyår i kväll - den tiden är längesen förbi - förmodligen kommer jag att sova innan klockan slår 12.   Men Sciss skall komma hit på en fika i eftermiddag.  Vi har inte setts på över 3 veckor så det skall bli trevligt."

I skrivande stund är klockan 21.47 i Adelaide (12:18 här) och snart kommer väl pv hem från "räddningsuppdraget" .  Jo, nu kom han!

Inga kommentarer: