torsdag 1 september 2011

Kväller ...


Femtiosexåringen.


Och jag är hysteriskt trött, efter en kämpig dag på jobbet.

Mängder med kunder var det och efter klockan fem var det bara Alexandra och jag själv i kassorna och hon kämpade med posten (som hon är outstanding på .., hon är sååå duktig på den biten!) medan jag hade kassan och kön växte och en man sa ..."hallå där, kan du inte ropa på en kassörska till och öppna den andra kassan?" och jag svarade att nä, tyvärr .. hon är upptagen med postärenden och jag försökte verkligen lägga in racerväxeln ..., och där var någon som hade glömt att köpa frimärken och som ville gå förbi kön och någon annan hade köpt fel varor och ville byta och någon tredje suckade och jag kände att det var inte långt ifrån armsvett.

Men det gick förstås ändå.

Allt går.

Och torsdagstidningarna kom och det var sju, åtta buntar som skulle plockas in och övrigt returneras, pakteteras och redovisas via datorn och inte det minsta hann jag med att fylla på Fisherman´s Friend, nej, dom paketen står fortfarande och väntar och hela tiden nya kunder.

Körde hem vid tjugo över sju.

Nu är det n ä s t a n skymning när jag moppar iväg och jag tänker att det nog inte är riktigt lika roligt att köra i mörker.

Inte långt hemifrån upptäckte jag en katt som sprang över vägen.
Det visade sig vara den grå som i början av sommaren kom hit och tiggde mat.

På det viset ..., ja, hon tyckte pigg och alert i alla fall.

Kom hem till ett födelsedagsbarn och förärade honom presenten (första säsongen av tv-serien Bläckfisken som hör till hans favoriter) och nu har vi ätit middag och kalasat på tårta.

I morgon är jag f r i.

Och halva lördag.

H a l l e l u j a.




6 kommentarer:

bettankax sa...

Ååå Bläckfisken!! En av mina favoriter. Corrado Cattani:) Hoppas inte Montalbano läser här.

Sven Teglund sa...

Verkligen arbetsamt det måste vara ibland, när det kör ihop sig med många kunder och många uppgifter. Jag är verkligen imponerad av alla som klarar av att jobba som kassörska, och den stress det måste innebära. Och samtidigt vara glad och positiv!

Skönt med en ledig dag. Fredag dessutom.

Evas blogg sa...

Du gör det jättebra som orkar med all steress och att hålla reda på allt. Det skulle jag aldrig klara av. Hälsa födelsedagsbarnet. Det ser ut som om han har tonat slingor men jag antar att det är ljuset som gör att det ser så ut, eller? :D

Elisabet. sa...

bettankax: jag fick nyss telefonsamtal från Italien. Signore Montalbano var inte glad och hoppas att du tar tillbaka dina ord. "Ajabaja!" sa han. Ja, fast på italienska, förstås.

Sven: ja, det är tur att jag har blodtryckssänkande medicin ,-)

Eva: nej, det gör jag inte .., man har ju inget val, men det blev tröttsamt på slutet och tomater slogs in på kantarellnurmet och så fick man ändra. Fy på mig!

Elisabet. sa...

Eva: slingor i håret? Pv ...? Nej, aldrig i livet!

Cecilia N sa...

Grattis på födelsesdagen, PV!