onsdag 14 november 2012

Det här med Topz - så blev det - ...



Min forskning angående detta med hur Topz används, visar sig vara intressant.
(I alla fall för mig).

Det börjar med att jag beklagar mig över att dagens bomullspinnar nästan är befriade från själva bomullen och då vittnar Cruella i en kommentar om hur chockad hon blev när hennes lillasyster (en klok dam, tycker jag) efter badet i simhallen tog fram några Topz (väl inlindade i plast, jag tror att lillsyrran är Jungfru, dom brukar vara ganska noga med sånt ...), så där så att även Cruella skulle kunna pillra sig i öronen.

Vad var nu detta för fasoner?!

"Använder verkligen människor Topz numera?" skriver Cruella.

Jodå, gissa om vi använder dem!

Anne i Mantorp, Ulrika, Agnetha (vars läkare har sagt att inget mindre än en armbåges storlek får närma sig örats insida ....), Cecilia N, bettankax (där talar vi om en expert, hon vet t.om att Coops öronpinnar är de i särklass bästa!, tack för den upplysningen bettan!), Eva (sjuksköterska), Kattis (där skulle frånvaron av Topz helt klart förändra tillvaron för familjen - utan Topz - inga bekanta!), samt undertecknad ..., är flitiga användare av Topz.

Bert i Luleå använder den "endast för rengöring av ytterörat", men så går det som det går också.

Ja, och så Cruella då, som aldrig någonsin använder sig av såna här påfund. Hon bara skvalpar i lite vatten och sen är det bra med den saken.

Ja, nu vet ni.

Jag hoppas den här småskaliga studien publiceras i någon tidskrift, eller kanske rent av i TV.

Vänligen, Elisabet Nilsson.

Kassörska, tillika forskare.


5 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Hm, hm...!

;-)

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ,-)
Just det.

cruella sa...

Får tyvärr göra dig besviken när det gäller lillasysters stjärntecken. Hon är Tvilling precis som jag, fast medan jag drar mig mot Kräftan är hon alldeles mitt i. Konstigt egentligen, för jag är verkligen fullkomligt heltypisk Tvilling om man nu vill tro på sånt!

Elisabet. sa...

cruella: ja, hon är nog bra ändå ..,det finns fler Topztvillingar i skaran - Agnetha, t.ex. - ,-)

Eva i Tyresö sa...

Hm.
Först sa min öronläkare strängt- Inget petande i öronen.
Sedan har jag hål i trumhinnorna (som dr gjorde) och det rinner konstant och jag skulle aldrig höra omm jag inte använder topz.

Vidare är det jag som tar bort förhatliga fläckar från småbarnens kläder. Om plagget tål klorin ( pröva i någon fåll) så använder jag topz och tar klorin på fläcken.
Det är så att min dotter avskyr fläckar på lillKarins söta kläder.
Topzen har blivit sämre och tunnare..