lördag 17 november 2012

Resumé ....


Jobb från tolv till åtta och hela tiden är det full fart.
Eller i alla fall så finns hela tiden nånting att göra.

Första timmarna är det kö i båda kassorna och nästan alla ska spela på V75 där det idag var jackpot på femtio miljoner .., "tänk femti miljoner!" säger somliga och hoppas på ny framtid.
En man i 45-årsåldern säger att han skulle sluta arbeta i morgon, ja, om han blev den lycklige.

Vid halv fyra kommer Lina och jag visar henne hur man fixar brödvagnen som står i frysen, så den är klar att köra in i morgonbitti och så kan den som har morgonpasset börja grädda på en gång .., och massor av kunder frågar efter musfällor - "vi hör hur dom springer bakom väggen!" säger en kvinna och köper två förpackningar, totalt fyra fällor.

Tomteluvor, adventsljusstakar och ljus har plockats fram och jag kollar hur det är med postens kartonger; nu ska många skicka paket till barn som bor i Indien eller Australien och där är kunden som har hela släkten kvar i Grekland och som ofta får paket därifrån och nån ska skicka till USA eller till sina mamma i London.

Nästa vecka kommer första leveransen med julfrimärken.
Elva förpackningar om femtio ark i varje, gånger tio.

Ute på lagret sitter ett anslag från chefens fru Bodil.
"HJÄLP!" står det som överskrift.
Många vill vara lediga just över jul och ännu fattas några arbetspass .., finns där någon frivillig, tro?
Själv har jag antecknat mig för så gott som hela julen och mer därtill .., ja, jag tänker på sommarsemester med Emil och att jag vill hinna spara så mycket som möjligt. Just nu är det illa ställt på den fronten.

Vid kvart över åtta har vi stängt och jag tar moppen och åker hemåt.
Hela tiden sjunger jag "It´s beginning to look like Christmas" ..., och det är iskallt om kinderna men härligt ändå och jag tänker att snart måste jag ställa in moppen för en tid, kanske till i mars?

Så tråkigt det kommer att bli!

1 kommentar:

Anonym sa...

heja heja vilken bra blogg du har.Det lät så gott att Du sjöng när du satt på mopeden på hemvägen Jag går in på din blogg ibland.