lördag 10 februari 2018

Arbetsdag ....


... som inleds med Olympiska Spel och skiathlon och det är ju så sanslöst roligt och spännande, så där så man nästan dånar! Och solstrålen Ebba Andersson gör det såå bra och blir fyra i sin OS-debut!!
Hurra, hurra! Lägg därtill Roberto Vacchi och Anders Östergren Södergren som kommentatorer, ja, då men är jag helnöjd. Och fine Per Elofsson i tv-soffan!
 

Harry ligger intill mig, medan skidåkandet pågår.
Det här att ha hund - eller katt eller marsvin eller vad det nu är för djur - vilken ständig källa till glädje det är! Vilken trygghet! Så mycket kärlek man får ge och ta emot!Efteråt, när allt är avklarat, tar jag bilen och kör till jobbet och textar ny - mer aktuell - skylt.
Och ja, jag har hakat upp mig på tulpaner som knappt ser ut som tulpaner.

Inne i delikatessen står då Cornelia och Carolina och gör semlor; ja, enorma mängder inför helgen! Jag säger bara en sak: tack mig själv att jag - redan när jag sökte arbete i affären - meddelade att charkarbete inte är nånting för mig! S o m  jag beundrar flickorna (och nån enstaka kille) som arbetar i den avdelningen!

Just nu har vi besök av Hilda och Patrik .., dom sitter alla i soffan och kalasar på Hildas egenhändigt gjorda semlor (veganska) och jag ska göra mig redo för ett eftermiddagspass.
Nu blir det jobb lö-sö-må-tis-tors-fre.
Onsdag är fridag.

Till er som är lediga: trevlig helg!


6 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Fin skylt och billiga semlor! I bageriet hos oss kostr de 30:-, men så är de jädrans goda också, säger mannen!
Jag är ju med i OS-stickning och stickar så fort jag ser på OS och det kommer att bli mycket det under spelen!
Roberto Vacchi är så rolig att lyssna på. Jag har hört honom mycket i stora cykeltävlingar, där han kommenterar i flera timmar - oförtrutet! En stor glädje ör det med duktiga kommentatorer!

christel sa...

När jag läser din text kommer jag ihåg en gång uppe i Alsen. Dottern gick på Wången och jag hälsade på en decemberhelg.
Där stod en skylt att det var julmarknad och vad vi uppfattade på Lösö. Kollade kartor och annat tills ett ljus gick upp för oss. Det betydde ju lördag och söndag och julmarknaden låg precis ner mot sjön där skylten stod :))))

Anonym sa...

Anders ÖSTERgren missade jag.
Solbritt

Turtlan sa...

Ja han var bra herr Robert! Vilken energi! Men herr Anders var lite tystlåten på något sätt. Så kul för Charlotte! Grattis!

Vi fikade på ett större café på övre delen av Avenyn här i Gbg på sena em. 40 kr för semlan där. Oki då, mandelmassan var bra! Det är viktigt!

Evas blogg sa...

Du textar så otroligt snygga skyltar! Vad härligt att ni gör egna semlor. I min närbutik tar de semlor söderifrån, alltid torra.

Elisabet. sa...

Ruta Ett: ja, semlorna är fina .., lagom små eller stora, jag tycker bara att mandelmassan har blivit så mycket mer "bittermandlig" - men pv äter dem med glädje -! Och jag håller med dig om Vacchi! Han är såååå bra. Brukar vara speaker på Vasaloppet och gör det med den äran.

christel: ,-) Alltså jag förstår inte hur du menar?

Solupp: jag hann tänka, vet inte Solbritt att han heter Södergren ,-)
Ska genast ändra! Tack snälla! Han är så härlig och ser så snäll ut.

Turtlan: härligt med en göteborgshelg! Ni verkar ha det bra.

Eva på Frösön: tack snälla!