onsdag 7 februari 2018

När jag ändå ....


... är i farten, kan jag ju tipsa om dom här solrosburgarna som är hur goda som helst och perfekta att ha i frysen om man inte kommer på nånting till middag!

Till burgarna brukar jag ugnsrosta palsternacka, morötter och potatis (allt i klyftor eller på längden), droppa på lite olivolja och så flingsalt, timjan (gärna färsk, men det går lika bra med torkad) och så några varv med pepparkvarnen på detta.

När det sen är klart, har jag creme fraiche till, gärna smaksatt med lite curry, men det går bra med helt naturell också.

Såå enkelt och snabbt och riktigt smarrigt!

6 kommentarer:

Lena i Östersund sa...

Åh, det där lät väldigt gott.Ska spana efter de där biffarna nästa gång jag kommer till affären. Har ärvt barnbarnens förkylningsvirus så just nu är jag däckad men snart så...

Anonym sa...

Fortsätter lite på doft -temat. Åtminstone förr var det vanligt att försäljare hade mycket doft på sig. Hade en gång en kollega som sadlad om till försäljare åt Skoltjänst. Och då hade han skaffat sig DOFT, han kom till mitt jobb regelbundet och lämnade då ett doftstråk efter sig. En dag när jag stod vid fruktdisken i livsmedelsaffären, började jag sniffa i luften. Är NN här? Mycket riktigt, en bit därifrån stod han! En annan historia ur livet: en kvinna jag kände hade förklarat för sitt barnbarn skillnaden på dofta och lukta. Ungefär att dofta är gott och lukta är illa. Så kom en tant på besök hos farmor när barnbarnet var där, varvid pojken frågar: Du farmor, den här tanten, luktar hon eller doftar hon? ellem

Turtlan sa...

Tack för tipset. Här har vi ju en ”veggie” på besök då o då. Mest sällan numera pga utlandsstudier. Men vi kan ju äta sånt ändå.
Var köper du dem? På Hemköp?

Elisabet. sa...

Lena i Östersund: det tycks vara hur många som helst som ligger däckade just nu; jag märker det tydligt i affären där vi säljer mängder med Iprén och nässpray! Krya på dig!

ellem: jag försöker tänker efter om jag har samma erfarenhet av säljare, men det har jag nog inte. Däremot män från länder långt söderut, dom kan ha på sig väldiga mängder parfym.

Turtlan: ja, hoppas att det faller henne i smaken! Jag tycker att dom är jättegoda (men kryddar lite extra).

Evas blogg sa...

Men så gott! Är det bara ICA som säljer dem tro?

Elisabet. sa...

Eva: hag arbetar ju på Hemköp .... 😉.