måndag 5 februari 2018

Glädjen .....


Nej,  nu tror jag att den stora depressionen lagt sig över bloggvärlden .., det var bedrövligt så lite glädje som uppenbarat sig!

Då klämmer jag till med många bilder av det som gjorde mig varm om hjärtat ,-)

Men hur som .., Ulrika, hon kände sig jättelycklig över dom nya vinterskorna som sonen förärat henne, bara så där .., ja, nu kan hon gå ut med Qvick utan att frysa om fötterna och så hade hon haft en trivsam stund tillsammans med En Vän och då ägnade sig Ulrika åt att sticka medan vännen gjorde nånting annat (lagade mat, kom jag plötsligt ihåg). Och så hade det varit filmkvällar, det var kul.

Barbro i Brämhult (walkaboutswede) skrev så här:

”Det går upp & det går ner”.
Oro och ångest över en närståendes hälsa.
Tacksamheten och glädjen över att kunna stötta.
En mysig fika i lugn miljö, tillsammans.
Nedan kan ni läsa lite om stället där vi intog våra smarriga räkmackor.
I det lilla samhället Limmared finns sedan några år tillbaka; Glasets hus. Den här satsningen har väckt orten från sin törnrosasömn.
Här finns också en massa loppisar och antikvitetsaffärer och det har blivit populärt att åka hit och fynda.
En del av er kanske minns den stora hajpen kring Absolut Vodka. Den speciella spritflaskan tillverkades på glasbruket här.
Gillar idéen att låta flaskans speciella form återspeglas på gaveln av tegelhuset, där entrén är.

Kram/Barbro D


 Bilden med räkmackan är hennes.

Turtlan i Karlstad berättade om sin mamma som en gång arbetat på Konsum och nu råkat gå hem efter en inköpsrunda och först hemkommen upptäckte att där nere i korgen på rullatorn, där låg ett paket smörgåspålägg. Det blev brått att ringa till affären där hon arbetat och förklara sig och sedan raskt dit igen för att betala! Tänk, om någon hade trott att hon stulit!
För mig, som kassörska är detta verkligen en solskenshistoria!

Och så var det Kerstin i Dalarna (lifelivingitnow) som hade haft finfrämmande.
Besök av dotter, svärson och lilla barnbarnet. En tur ute i rullstolen .., barnbarnet på sin snowracer och solsken och massor av snö .., efteråt fika och senare på kvällen hamburgare.

Alldeles intill jag skulle klicka på publicera, plingade det till.
Då kom friherrinnans bidrag.
Så här skriver hon:

"Jag har alldeles missat att missat att det är ny vecka. Man har ju så mycket att stå i. Så det får bli det bästa en måndag i februari
Vaknade till en kall morgon .Sol och blå himmel.
Promenad i det fina vädret. Sedan har jag och vovven suttit på altanen i solen i nästan två timmar. Kollade nu i spegeln .., massor av fräknar har tittat fram. 
Härligt!"
Och mitt eget bästa var resan till Skåne .., domkyrkan och dom fina bänkgrannarna .., videochatt med sonen ... och att solen strålar så fint ännu, när klockan är tio över fyra på eftermiddagen!

1 kommentar:

Anonym sa...

solen går ner kl.16,47 . Tänk vad dagen längt sig.

Friherrinnan