tisdag 6 februari 2018

Dofter i mitt liv ...




.... dom såg ut så här.

Det här var den första och inhandlades i en liten butik i Stockholm och jag hade testat flera olika sorter - köpte inget - men på väg hem med pendeltåget kände jag ju doften på handleden .., ååå, den skulle jag ha!"
Det var den här och den doftade citron!
Till min oerhörde förvåning finns den ännu.




Det här var en annan favorit.
Personalfest på Malå hotell .., nån som tyckte att den doftade så gott.
Men korken såg inte ut så här då.




Rive Gauche ..., mmm, den användes flitigt! 



Nu är det långt senare i livet!
Jag arbetar på Fridhems Livs i Ystad och en kvinna kommer in i butiken och doftar nåt så vansinnigt gott! Det här blir min favoritparfym under lång tid. Efter en resa till Kreta tillsammans med Emma, köper jag en flaska på tax-freeavdelningen. En annan Eden-flaska får jag i present av en man från Kroatien som drack på tok för mycket plommonbrännvin och då tackade jag för mig, men snällt var det ju. (Med parfymen, alltså).




Red Door - den röda dörren - jo, den hade jag länge!
Jag var på besök i Helsingborg då en propp gick .., jag knackade på hos loftgångs-grannen för att låna en säkring .., en kvinna öppnade dörren och jag föll nästan baklänges .., ååå, så gott hon doftade!
Det var den här parfymen.
Propp fick jag också 
Numera tycker jag ju att det mesta doftar tjära, men härom dagen hade jag en kund i kassan som doftade ljuvligt, hon hade just den här parfymen!  (Tror att jag gav min till friherrinnan eller slängde jag den ...?)


Den här "Rush" från Gucci finns just nu i huset.
Och jo, den doftar också tjära, men när jag duttat på lite och frågat andra, så säger dom "den doftar jättegott!" Så nu struntar jag i tjärdoften och litar på andra.

Nu är det många bilder på edt-varianterna, dom är ju billigare.

Och du som eventuellt läser här ...?
Har du någon favorit?
Ja, om du nu inte är allergisk eller på andra sätt tycker illa om parfym.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Du har nog kastat den. Jag har den inte

Rexxie sa...

Åhhh!

Jag älskar parfym (eller nåja, det är ju eau de toilette för oss herrar)!

Har för mig att jag hade knappt 30 olika sist jag räknade.

L'homme de Coeur är en favorit (en bloggare har beskrivit den som "kylig som ett blyertsstreck, men mjuk som en ren kashmirtröja").

En annan favorit som jag bara har haft som prov är Oliban från Keiko Mecheri; till och med jag tvekar inför 1500:- för 75 ml...

En som absolut INTE funkar på mig är YSL Kouros, luktar apa på mig! Samma sak med Lagerfelds Classic, för mycket patchoulidoft!

Ruta Ett sa...

Jag älskar "Djungle" från Kenzo. Just nu har jag en ny favorit, "Black Diamond" från Tom Ford och till vardags har jag Balenciagas "Exstatic"

Cecilia N sa...

Jag har alltid varit svag för mysk och kokos och citron. Och ananas.
Men jag tar inte på mig nån doft. Det finns många som inte mår bra av det och själv får jag så småningom huvudvärk av den älskade julhyacinten så det kan nog gälla mig själv med.

Jag funderar på hur deras luktsinne är som man redan på håll känner doften av, sådär så att man behöver hålla andan medan man passerar och som sen lämnar ett tydligt doftspår efter sig även för en mänsklig näsa. Några meter i alla fall.
Så många dofter de missar!

Ulrika sa...

Tycker precis som Cecilia om mysk och citron, men använder inte parfym själv. Jag hör till dem som är otroligt känsliga för dofter, jag klarar definitivt inte av parfym på mig själv och får ofta gå omvägar kring andra människor när jag är i en butik t.ex. Åka buss är en ren plåga om där är någon som har parfym på sig.

Parfym lämnar som långa doftgångar efter sig, även vid små mängder.
Jag tycker inte om att gå i affärer ändå, men detta är en bidragande orsak till att jag undviker det så mycket jag kan. :-/

cruella sa...

Jag är förtjust i dofter med citrus och sandelträ, lite lätt kryddiga. Sådana som ofta kan användas av både damer och herrar. White tea från Bulgari är en sådan. Sugi som är ett samarbete mellan Commes de Garcons och någon parfymfirma är en annan. Under många år använde jag L'Eau d'Issey. Light Blue från Dolce & Gabbana gillar jag på sommaren av nostalgiska skäl. Och så den som avviker från de andra, en tung och pudrig vaniljdoft: Roma från Laura Biagiotti.

Jag använder dem lite olika beroende på tid på dagen och dagsform och kläder/stil och smink. Det är en del av utstyrseln helt enkelt. Ofta går jag utan doft också.

Anonym sa...

Jag använder inte dofter numer, eftersom så många inte tål det. En gång träffade jag en kvinna som hade Shalimar och den doftade så gott! Jag köpte den och använde den då och då. Så småningom började den lukta illa så jag trodde den var för gammal. Köpte en ny flaska men det var lika illa. Så det var inte parfymens fel. Tycker fortfarande den doftar gott, men inte på mig! ellem

Evas blogg sa...

Det är väldigt sällan jag använder parfym. Men i julklapp fick jag flera små flaskor av min svärdotter. Har ännu ingen favorit (har bara testat en ska väl sägas).

AP sa...

Och när jag pluggade i Australien gick jag in i en butik och sprayade på mig av Rive Gauch för jag saknade er så mkt och doften var som en del av det trygga hemma <3