fredag 9 februari 2018

Ledig dag nr 3 ....


... blir en helt ljuvlig dag.

Först får jag lifta med friherrinnan till Getinge där jag hämtar ut artrosmedicin till Nelly.
Och friherrinnan visar lyckligt upp sina nyinköpta boots - inhandlade via nätet - och sköna är dom också, säger hon.


Apoteket Ekorren har byggts om och butiksdelen är nu betydligt större.
På en av hyllorna hittar jag Norgesplåster (ja, det heter så) och intill: detta!
Gissa, hur roligt vi har haft åt det här!!
Är det medveten ironi (över Johaugs läppsalva) är det ju genialiskt .., då gör säkert många som jag själv, köper det bara för skojs skull.
Det här får i alla fall pv inför nattvasan om tre veckor.
Efter altan-fika hos friherrinnan kör hon mig till parkeringen vid Hulabäcks hage (parkeringen är liten och har utsikt över fårhagar, mängder med enbuskar och havet där framme .., när jag körde moped stannade jag ofta till på väg hem från jobbet och tog bilder av solnedgången just där)  och så ska jag gå sista biten hem, kanske två kilometer.

Nu, när jag äntligen inte har ont i mitt knä, ska det bli promenader utan hundar och i högre tempo. Tanken är att vi (friherrinan och jag) ska mötas just vid parkeringen där uppe - gå dit och hem -, men jag börjar så här.

Redan efter ett par meter upptäcker jag tomma ölburkar som ligger slängda i dikesrenen!
Det tar liksom aldrig slut .., och en Ica-Maxi-kasse ligger där också, så jag tar den och allt efterhand fylls den på med burkar (Svensk Starköl 33 cl), några plastflaskor och tomma cigarettpaket!Vid avfarten till Stora Skipås ser jag min före detta svärmor komma gående.
Samma slängiga gångstil .., samma sätt att luta huvudet!
Nej, svärmor har varit död i många år, det här är hennes lillasyster Annika som bott i Skipås ett antal år och vi blir stående en stund och småpratar, mest om knän och höfter.
Varje gång jag möter henne, ja, blir jag så glad!
Annika är som en länk till mitt tidigare liv; den enda länken jag har här i Halland.Svänger av vid Lilla Skipås och går ner mot havet till.
(I det grå huset som skymtar på höger sida, där bor Sölve med sina två hanhundar och det kan jag säga, att något mer skrämmande eller irriterande för Harry än dessa två schnauzers, det finns inte.
Redan innan man kommer fram till huset börjar raggen resa sig på harry .., och han sprätter med benen och river upp löv och jord och håller koll).

Fortsätter man rakt ner, kommer man till havet, men jag svängde in på lilla stigen som går genom skogen och då har man Fina Husen på sin vänstra sida; dom som har stooooora tomter och havsutsikt.Sen hemma på Ejdervägen och där är det där gula huset på kullen där jag bor.
I sommar är det åtta år sedan jag flyttade till landet Halland; det är ju inte klokt vad tiden susar iväg!
Fönstret längst uppe på gaveln tillhör sängkammaren.
Nej, ingen havsvy.Så här såg det ut i kassen.
Ja, ja .., det kanske blir min melodi att ägna mig åt sånt här när pensionen blir alltför skruttig ,-)Kom så hem och tömde tvättmaskinen .., pratade med Eva på Frösön (lever vi i samma land .., där är det hur mycket snö som helst!) , hängde ut tvätt .., fixade kaffe till pv som kom hem ovanligt tidigt från jobbet och för ovanlighetens skull hade kört bil till och från.Sen var det dags att byta baklyse på bilen och det kan jag säga, att då osade det nog många fula ord genom luften! Jag undrar hur formgivare av bilar tänker när det är dags för placering av glödlampor?

Efter en bra stunds arbete där ute kom så pv in och konstaterade sakligt att han i alla fall inte tillhör begåvningsreserven i vårt land, för när han äntligen lyckades få dit glödlampan, ja, då visade det sig att det var den gamla, trasiga som kommit på plats!!

Nåja, nu är det fixat.

Så har den här dagen varit.
Och i morgon stundar jobb för min del - lö-sö-må-ti-tors-fred - men tänk, jag hinner se Kalla och de övriga åka i morgonbitti!

Hurra!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Man ska kanske byta hela bilen när en glödlampa går sönder! ellem

Bert Bodin sa...

Så nu får vi en sensationell ny vinnare i Vasaloppet.

(Jag ska inte skvallra. Tror jag.)

Elisabet. sa...

ellem: det tror jag att pv tycker också 😉. Men nu fungerar det!

Elisabet. sa...

Bert: nu måste jag dubbelkolla så att du verkligen kommenterat ..., jo, det stämmer! Du kan räkna med en insättning på kontot om du håller tyst ...😉.

Bert Bodin sa...

Mitt kontonummer: 78342-546788-95u4778.

Turtlan sa...

Skrattar åt PV och byta av glödlampa. Ja inte åt honom utan åt hur krångligt det är. Jag har ju haft likadan bil.

Numera överlåter jag detta till M som är betydligt MER tålmodig än jag!

För husfridens skull!