söndag 5 april 2009

Söndagsfönstret ...


Röda pilar är Pelargonieskott på tillväxt.
Gröna pilar ...,den vänstra har jag glömt namnet på, den högra är också en något ranglig pelargonia.
Fönstret är förstås mitt.

Egentligen hade jag planerat att besöka BB i helgen, i akt och mening att fånga barnmorskan K:s vänstra hand mot en rund mage (dock lite rundare än bloggmadamens ...), men det fick ställas in på grund av hostan och det kändes tråkigt.

Men ett eget litet BB fick jag ändå.

Alla blommorna, precis alla, fick igår ny jord och några delades på och hamnade i egen kruka.

Det gjorde så ont i mig, när ett enda pelargonieskott blev över .., och jag satte den i den andra krukan från höger .., alldeles själv står den där på tillväxt .. och jag småpratade med skottet och sa att den inte skulle vara ledsen, för den har sina vänner alldeles intill, det skulle nog gå bra.

Den andra blomman från vänster, var från början en stor och frodig men tämlig risig historia.

Nu blev den delad i fyra delar och slapp undan trång plastkruka .., tre lerkrukor fick träda i tjänst i plastkrukans ställe.

Och nu blir det middag och jag är feberhet om kinderna.

6 kommentarer:

Tankevågor sa...

Jag vet inte men den där gröna växten till vänster ser ut som en som kallas för "Gåsfot".

http://odla.nu/krukvaxter/syngonium_podophyllum.shtml

Vet inte men det kanske är en sån. Fin är den i alla fall.
Själv köpte jag några specialpelargoner idag i en handelsträdgård. När jag kom hem började mammakatten Miranda att tugga på dem! Så gott så gott tydligen.
Gillar Pelle också såna blad? ;-)

Elisabet. sa...

londongirl: vilket finurligt namn .., jag ska googla, men det är precis vad bladen liknar, gåsfötter!

Jag tycker om den.

Och nä, Pelle bryr sig inte om blommor .., han vill mest ha torsk .-)

Elisabet. sa...

londongirl igen: ojdå, det är en sån .., men då måste dom byta fönster .., det är söderfönster det där och dom har tidigare stått mot väster ....., det är väl därför dom har blivit så stora.

Tack som tipsade!

Bert sa...

Det där väcker en del dåliga samveten här hemma. En sorgligt ostädad balkong, där växterna skulle behöva få lite uppmuntran. Fikonträdet, kumquatbusken, den sydamerikanska granen, den stora grekiska hibiskusen och den s.k. kroaten... Alla ser livsdugliga ut, men det är nog bara för att vädja om mer hjälp.

Annas mamma strängt:-) sa...

Om du fortsätter hosta eller hostar kraftigt, kanske det gör ont? Då tycker jag du ska kolla upp dig så att en doktor lyssnar ordentligt på andning och lungor.

Annas mamma sa...

Gåsfot eller fingerranka är det ja. Min står i ett västerfönster med inbyggd balkong utanför, så det blir inte mycket sol, men ljus, trivs bra med det. Haft en på ett bord nära fönster men det blev för mörkt, fick torra bladspetsar. Den jag har nu har förresten läckert rosa blad på ovansidan med vårgrön undersida.