onsdag 8 april 2009

Onsdagkväll ...


Mellandottern.

Efter läkarbesöket blir jag ännu sämre.

Illröda och feberheta kinder .,. våldsam hosta.

Så jag drar täcket över mig och ligger på soffan Ektorp och halvsover, mellan varven som jag tv-lyssnar till en kvinna med glittriga ögon; det är Annika Östbergs mamma och jag känner hur glad jag blir för hennes skull.

Telefonen ringer.

Mellandottern är glad och pratig och det blir långsurr och efteråt känner jag mig så lycklig.

Och från Västerbotten ringer en gammal skolkamrat som brukar höra av sig när han är mer än lovligt sprallig och var gång pratar han om det som hände för fyrtio år sedan och det låter som om det vore igår.

Det är som om tiden har stannat för honom.

"Minns du när du blev så full och jag bar hem dig till hyresrummet.., det var i Lycksele när du gick kamerala ..,minns du det ...?" frågar han och jag säger att ja, tvyärr minns jag det, då var jag femton år och vi var tre väninnor som inom loppet av någon timme hade stjälpt i oss en helflaska Silverrom, elegant nedsköljt med Coca Cola.

En kräkhink hade vi i närheten, för säkerhets skull.

Allt sånt kommer han ihåg.

Nu är han ett år äldre än bloggmadamen och har problem med hjärtat och just idag har han fått urindrivande tabletter på Malå Sjukstuga, ja, det är det vanliga pratet .., och jag säger att snart är det bara nya höftleder eller brutna lårben som fattas.

Senare på kvällen ser jag Färjestad vinna SM-guld i hockey (nu är nog Turtlegirl lycklig ) och jag tar hostmedicin och packar och gör klart för resan til landet Halland imorgonförmiddag.

Till pensionatsvärden och till pElle.

Grannen har högljudd fest.

Ute kör bilar förbi.

Det är onsdagkväll.

9 kommentarer:

Anitha sa...

Tisdagkväll?????

Turtlan sa...

Jo det är hon... lycklig! Heller i det här fallet mest GLAD!!! Kul att det gick bra och att de fick vinna på hemmaplan.

Jo lycklig är jag också, över sällskapet i soffan!

Ha en go tur till Halland och TA DET LUGNT! Vila är bästa medcininen!

Guldhälsningar från Sola stan!

Elisabet. sa...

Anitha: ja, inte bara hemifrånmannen som lever i det förgångna ..)
Nu har jag ändrat! Tack.

Elisabet. sa...

Turtlan: ja, jag misstänkte att det var så ..-))

Annas mamma sa...

Ta det riktigt lugnt! Inga ansträngningar som kan framkalla svettningar, svettas gör du nog ändå av och till av febern och infektionen. Jag tror det lutar åt lunginflammation, hoppas din doktor inte läser här men det är så att dagens doktorer inte är så erfarna att "lyssna" av de ljuden, missas ofta. Men du fick antibiotika och det är vad du behöver. Ta den nu ordentligt. Och för hostan har du väl egna kurer, fläderblomste är bra och inte särskilt gott, fast det låter så. En bit pepparrot, färsk, tuggas, kan sätta lite fart på hela systemet:-). Även huvudet klarnar. Och det är bra att de gör fler analyser på labb. Sen ska du återhämta dig innan du återgår till jobbet. Men jag tror antibiotikan kommer att göra susen.

Anonym sa...

Se nu till att du tar det lugnt i Hallandet!
*hötter med pekfingret*
Man ska inte leka med halsinfektioner...
Ha en bra helg!

Elisabet. sa...

Annas mamma och Marskatten: aj, aj, madame kaptener! Jag lovar att lyda er ,-)

Jag är nog inte så orolig för hostan, mer för blodtrycket.

190/102.

Annas mamma sa...

Först infektionen som ska väck och blodtrycket kommer att ordna till sig vartefter. Du får förstås medicin som ska ställas in och BT kommer snart bli normalare. Men sedan får du ta hand om dig mer. Gå regelbundna långpromenader, försöka minska stressen, kanske pensionatsvärden är duktig på massage? Eller någon annan:-)Sova ut ordentligt är viktigt.

Annas mamma sa...

PS Men han får ta det lugnt medan infektionen pågår, lite lätt fotmassage till att börja med bara:-)