torsdag 9 april 2009

Till alla er som ...



... kanske jagar på och stressar inför påsken .., kanske ska ni ha främmande och ska laga massor med mat och känner att ni inte hinner med .., till alla er .., här får ni en avslappningsbild som är tagen av den nyblivne pensionären Hasse i Ö-vik.

För mig är den här bilden nästan som en symbol för v i l a.

Att ha kommit till r o.

(Apropå ingenting .., jag tänkte när jag satt i väntrummet på sjukhuset .., att detta att arbeta i en reception på en vårdcentral .,. ja, jag skulle nog helt ärligt kunna tänka mig att ge bort precis allt jag har, för att få ha ett sånt arbete! Tänk, att få möta människor på ett sånt sätt .., många äldre som kanske är lite oroliga ., åååå, det måste vara helt underbart! Där skulle finnas en termos med kaffe för en billig peng och en tv-skärm som visar naturbilder .,. tänk, havsvågor som slår mot stranden ..., eller en somrig äng med kor som går och betar och små lamm och kanske getter och hästar .., nog skulle det väl vara härligt? Och jag skulle han en anslagstavla där barnteckningar sattes upp .., och på toaletten skulle det finnas en vacker affisch och kanske något visdomsord. Så skulle det vara.)

8 kommentarer:

Ellis sa...

Jag påskstressar inte men njuter av bilden och ron den utstrålar ändå.

Vi har blivit en mindre i familjen idag. En vovve har fått somna in och det känns så tungt.

*kram*

Elisabet. sa...

ellis: men ..,. vem av dem?

Så ledsamt för er!!

K R A M!!

Ellis sa...

Gamligen. Gulis.

Leina sa...

Jag vill önska dig en Glad Påsk.. Vi har som redan "firat" Påsk när vi var hos mamma... Nu ska jag åka till Grebbestad... Belinda skulle nog till Gbg och Bill ja han har lånat en lägenhet och har det bra... Så hur min påsk ska bli har jag ingen aning om...Lugn hade jag tänkt mig... Ha de gott...

Vonkis sa...

Tänk vad bilder hemifrån jag snubblar över idag. Det är bara att inse att det ÄR bra att jag ska jobba där i sommar.

Tankevågor sa...

Ingen stress här inte....ska ut och glo på havet. Ingenting i världen kan få mig lugnare än just det.

Men du skulle verkligen passa på en sån mottagning! Det är jag säker på. Om du någonsin söker ett sånt jobb kan jag vara din referens. :-)
Hi hi...det blir väl bra?

Cecilia N sa...

Ni kanske får ha en liten sjukvårdsreception där på det där pensionatet i framtiden.

Du är för söt du, Elisabet och jag tycker om dig!
Kram!

Elisabet. sa...

Vonkis: VAR ska du arbeta ..? Om du vill berätta, alltså ..-)

Leina: Glad Påsk till dig också! Jag är ju på rehab och tar det piano. På kvällarna försvinner all ork .., så nu ligger pv på soffan och har ont i halsen, - det blir nog halsfluss - och jag har tagit två Ibumetin och ska bara slappa.

Cecilia N: ,-)
Ja, jag tycker om dig också!

londongirl: absolut! Då kan jag leka att jag är sjukhusvärdinna ...-)